StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNA PRIREDBA DUBROVAČKOG SAVEZA ŠPORTOVA

17. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA GRADA DUBROVNIKA Zlato spremili u Škatulicu!

25. svibnja 2018. - 16:02

Vrtić Škatulica pobjednik je 17. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Dubrovnika, koji se u organizaciji Dubrovačkog saveza športova održao u Gospinom polju. Bio je najbolji u atletici i u malom nogometu te je skupio maksimalna 24 boda. Nastupilo je ukupno dvanaest vrtića. Osim iz Škatulice natjecali su se mališani iz vrtića Izviđač, vrtića Gruž, vrtića Radost, vrtića Ciciban, vrtića Pile, vrtića Pčelica, vrtića Palčica Sreća i vrtića Palčica Sunce. Vrtići Kono i Pčelica II. su nastupili kao jedna ekipa, zatim vrtići Zaton, Gromača i Trsteno skupa pod imenom Smješkiči, te također skupa vrtići Pčelica I. i Ježić Osojnik pod imenom Skakavci.

17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Dubrovnika održan je u pet sportskih disciplina od čega su četiri atletske (trčanje na 50 metara, štafeta 4 puta 25 metara, bacanje loptice udalj i skok udalj) te u malom nogometu. Najuspješniji u svakoj disciplini, u atletici je bilo natjecanje u obje konkurencije, djevojčice i dječaci, nagrađeni su medaljama. Kad su se zbrojili rezultati sve četiri atletske discipline tri najuspješnija vrtića u atletici su nagrađena pokalima, kao i u malom nogometu, a kad su se zbrojili rezultati atletike i malog nogometa – pokalom su nagrađena tri najuspješnija vrtića ovogodišnjeg festivala.

Pokal za drugo mjesto u ukupnom poretku podigao je vrtić Pčelica, koji će uz pobjednika – vrtić Škatulica – braniti boje Grada Dubrovnika na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije, koje će se u utorak, 29. svibnja, održati u Blatu na Korčuli. Treće mjesto u ukupnom poretku u Gradu Dubrovniku zauzeo je vrtić Palčica Sunce.

- Dragi mali natjecatelji vjerujem da ste čuli da je u 'zdravom tijelu, zdrav duh', te kako su vas vaše tete u vrtićima to naučile. Vi ćete pokazati kako ste živi, zdravi i veseli. Sigurna sam da ćete imati uspješno natjecanje. Svi ste vi pobjednici. Ponesite lijepe uspomene s ovog natjecanja – istaknula je između ostalog otvarajući 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića. Uz Jelku Tepšić na otvaranju je bio i Đživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

U atletici je drugo mjesto zauzeo vrtić Palčica Sunce, a treće vrtić Pčelica, dok je u malom nogometu Škatulica u finalu dobila Pčelicu, dok su Smješkići, tj. vrtići Zaton, Gromača i Trsteno, bili treći. 

USKORO FOTOGRAFIJE S 17. OLIMPIJSKOG FESTIVALA DJEČJIH VRTIĆA GRADA DUBROVNIKA 

27. travanj 2024 06:08