StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI KUPOVI Iva Oberan brončana u La Coruni!

19. svibnja 2018. - 20:34

Iva Oberan je na pobjedničkom postolju Europskog juniorskog kupa u španjolskoj La Coruni. Članica Župe dubrovačke izborila je brončanu medalju u kategoriji do 57 kilograma. Nakon što je bila slobodna u 1. kolu, dobila je Francuskinju Ambre Saba, a potom i Talijanku Federicu Luciano te se plasirala u polufinale u kojem je poražena od Čehinje Vere Zemanove.

Oberan je nakon toga čekala tko će kroz repasaž doći do borbe za broncu. Dočekala je Talijanku Silviu Pellitteri te pobijedila i ostvarila novi uspjeh u europskim kupovima. Zlato u kategoriji do 57 kilograma osvojila je u La Coruni Ruskinja Margarita Shrainer, Zemanova srebro, a drugu broncu Nora Bannerberg iz Njemačke.

Fran Kužnin i Leon Đapić, članovi Judo kluba Ura Nage, nastupili su na Europskom kadetskom kupu u Poljskoj. U gradu Bielsko Biala Kužnin je poražen na startu kategorije do 50 kilograma od Talijana Cristiana Micelija, a Đapić je na startu kategorije do 66 kilograma savladao Stevena Vanukevicha iz Irske. Nakon toga je izgubio od prvog nositelja, Rusa Abreka Nagucheva, koji je na kraju osvojio zlato. Đapić je dobio priliku u repasažu, ali je izgubio na startu od Latvijca Maksimsa Duinovsa te je i ostao bez plasmana.
 

27. travanj 2024 04:46