StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNA FESTA ZAJEDNICE SPORTA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

VELIKANU HRVATSKOG I SVJETSKOG VATERPOLA, HRVOJU KAČIĆU, NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO Godišnji laureati Šutalo, Bijač, veslačice Ošjaka, vaterpolisti Jug CO, Kobešćak...

Piše PSD.
12. svibnja 2018. - 00:04

Ivana Šutalo, judašica Dubrovnika i Marko Bijač, vaterpolist Jug Croatia osiguranja, oboje reprezentativci Hrvatske, najuspješniji su sportaši Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije za 2017. godinu. Šutalo je s reprezentacijom osvojila broncu na Europskom seniorsko prvenstvu, a Bijač je s reprezentacijom svjetski prvak. Oboje su braneći boje kluba ostvarili nekoliko odličnih rezultata, kako u europskim natjecanjima, tako i u domaćim.

U seniorskoj konkurenciji najuspješnija ženska ekipa je posada dvojca na pariće Veslačkog kluba Ošjak iz Vela Luke (sestre Jurković, Ivana i Josipa), dok su nagradu za momčad godine osvojili vaterpolisti Jug Croatia osiguranja čiji je trener, Vjeko Kobešćak, trener godine.

Kao i proteklih godina, tako i ove, nagrađene su najveće nade te županijski sportski savez. Nagradu ženska sportska nada dobila je Paula Belemečić, judašica Dubrovnika 1966., nagradu muška sportska nada Luka Gašpar, boćar Ploča, a nagradu za županijski sportski savez pripala je ove godine Bridž savezu Dubrovačko neretvanske županije.

Zajednica sporta Dubrovačko neretvanske županije je i ovaj put dodijelila je Nagradu za životno djelo, a nju je dobio velikan hrvatskog i svjetskog vaterpola, 86-godišnji Hrvoje Kačić. S Jugom je prvak države 1949, 1950. i 1951. godine, a s reprezentacijom bivše države sudionik dviju Olimpijada (1956. u Melbourneu osvojio je srebro, a 1960. u Rimu bio četvrti). Na Europskim prvenstvima osvojio je dvije medalje: 1950. godine broncu, a 1958. srebro. Tri puta je izabran u idealnu vaterpolsku momčad svijeta (1956, 1957. i 1960. godine), a za sportaša Hrvatske proglašen je 1957. godine.

Zajednica sporta Dubrovačko neretvanske županije na čelu s Brankom Bazdanom posebnim priznanjima nagradila je na svečanosti održanoj u Sponzi osvajače naslova svjetskog prvaka, a to je prošle godine uspjelo veslačicama Ošjaka, Ivani i Josipi Jurković, koje su uz to bile i europske prvakinje, te vaterpolistima Jug CO, Marku Bijaču, Marku Macanu, Lorenu Fatoviću, Luki Lončaru, Maru Jokoviću i Xavi Garciji.

T.V.

USKORO VIŠE FOTOGRAFIJA SA SVEČANOSTI ZAJEDNICE SPORTA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE
 
 

26. travanj 2024 13:43