StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U STOLNOM TENISU (M)

MAJSTORICA FINALA Nije išlo protiv kompletnog StaRR-a  

22. travnja 2018. - 21:50

Nije uspio Libertas Marinkolor. StaRR je prvak Hrvatske. Varaždinci su po prvi put osvojili naslov nakon što je to isto uspjelo godinu dana prije dubrovačkom klubu. Opet je odlučila majstorica. Opet je sastav koji je dobio prvu - ostao na kraju praznih ruku. Razlika je samo što su prije godinu dana svi uspjeli sačuvati prednost domaćeg terena, a ovaj put su u sve tri utakmice finala slavili gosti.

Za razliku od prve utakmice, koja je odigrana u Varaždinu, StaRR je u Dubrovniku bio kompletan. Nastupio je s oba Kineza. Kao takav je bio favorit, i tu ulogu je opravdao. Zeng Jia nije mogao sam, pokazala je to prva utakmica finala, ali kad je uz njega Tan Ruiwu, tada je svima lakše, pa i trećem reketu varaždinskog sastava, alfi i omegi StaRR-a, Ronaldu Ređepu.

Opet, kao i dva dana prije u drugoj utakmici finala, Tan Ruiwu je otvorio meč pobjedom. Ovaj put je bio bolji od Ivana Juzbašića, koji je u trećem setu imao tri set lopte, ali je sjajni Kinez s hrvatskom putovnicom nanizao četiri poena. Ni Neven Juzbašić nije uspio iznenaditi Zeng Jia. Drugi KInez u sastavu StaRR-a odličan. Kao i Ivan protiv Tana, tako je i Neven protiv Zenga imao priliku u trećem setu, ali nije uspio. Kad se dogodilo da ni Tomislav Japec nije uspio protiv Ronalda Ređepa, svima je bilo jasno kako naslov prvaka seli iz Dubrovnika u Varaždin.

Tomislav Japec i Ivan Juzbašić su 'poginuli' u paru protiv Tan Ruiwa i Zeng Jia. Dobili prvi set. U četvrtom izborili peti. U produžetku petog dočekali smo radost domaćina. Potom je Ivan Juzbašić dobio prvi set protiv Zeng Jia. Vodio u drugom, ali nije uspio... 

StaRR slavi povijesni uspjeh. 'Pituri' su doprvaci Hrvatske u sezoni 2017./18. 

Majstorica!
Treća utakmica finala: Libertas Marinkolor - StaRR 1:4
Ivan Juzbašić - Tan Ruiwu
0:3, Neven Juzbašić – Zeng Jia 0:3, Tomislav Japec - Ronald Ređep 1:3, Tomislav Japec /Ivan Juzbašić – Tan Ruiwu / Zeng Jia 2:3, Ivan Juzbašić - Zeng Jia 1:3
 

Libertas Marinkolor - StaRR Varaždin 1:2
Prva utakmica finala, utorak, 17. travnja, Varaždin: StaRR - Libertas Marinkolor 0:4 (0:1), druga utakmica finala, petak, 20. travnja, Dubrovnik: Libertas Marinkolor - StaRR 0:4 (1:1), treća utakmica finala, nedjelja, 22 travnja, Dubrovnik: Libertas Marinkolor - StaRR 1:4 (1:2)

26. travanj 2024 16:52