StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKI SENIORSKI JUDO KUP U DUBROVNIKU

VINKO PANČEVSKI ZAKLJUČIO TURNIR TE KARIJERU MEĐUNARODNOG SUCA Suza na izlasku s tatamija!

8. travnja 2018. - 23:09

Vinko Pančevski je proglasio pobjednika u posljednjoj borbi te zaključio četvrto izdanje Europskog seniorskog judo kupa u Dubrovniku. Ujedno, zaključio svoju karijeru međunarodnog judo suca, koja je trajala punih 25 godina.

Napuštajući tatami, opraštajući se od suđenja sa znakom međunarodnog suca, nije uspio sakriti suzu. Još dok je ulazio na tatami, svi ostali suci turnira, koji se održao protekla dva dana u Gospinom polju, stajali su uz tatami te nakon što je profesor proglasio pobjednika, počeli su pljeskati svom kolegi, koji se nakon napuštanja tatamija našao u njihovom zagrljaju.

Francuska je na dubrovačkom turniru odnijela pola zlatnih medalja – sedam. Osvojila je najviše medalja – 16 (jedno srebro i osam bronci). Druga po uspješnosti bila je Srbija, koja je drugog, posljednjeg dana izborila tri zlata, ukupno četiri te natjecanje zaključila sa sedam medalja (dva srebra i jedna bronca). Treća po uspješnosti bila je Hrvatska. Dva puta je svirala Lijepa naša u Gospinom polju, i to u čast Karle Prodan, koja je bila najbolja u kategoriji do 78 kilograma te Ivane Maranić, koja je slavila u kategoriji preko 78 kilograma. Hrvatska je osvojila ukupno osam medalja. Tri su srebrnog, a tri brončanog sjaja.

Švicarska je uzela jedno zlato, Italija dva srebra i dvije bronce, Slovenija dva srebra, Finska Rusija po srebro i broncu, Belgija Njemačka po srebro, Austrija Ukrajina po tri brončane medalje, a po jednu broncu Švedska, Norveška Poljska. Ukupno su judoke iz 15 država bile na pobjedničkom postolju, a nastupili su predstavnici dvadeset i jedne europske države.

Organizaciju turnira potpisali su Hrvatski judo savez i Judo klub Dubrovnik 1966., koji je posljednjeg dana natjecanja imao svoju članicu na pobjedničkom postolju. Petrunjela Pavić je izborila broncu u kategoriji do 78 kilograma. 

08. svibanj 2024 05:49