StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI JUDO TURNIR U DUBROVNIKU, 7. I 8. TRAVNJA

ŽDRIJEB EUROPSKOG SENIORSKOG KUPA Ipak bez Ivane, Francuzi najbrojniji, olimpijski doprvak iz Atlante 1996. poželio svima uspješan vikend u Gospinom polju!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. travnja 2018. - 02:10

Francuska je najbrojnija reprezentacija četvrtog izdanja Europskog seniorskog judo kupa, koji se u subotu i nedjelju, 7. i 8 travnja, održava u Dubrovniku, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Boje Francuske branit će 32 judoke, četiri manje ima domaćin, Hrvatska. Srbija je stigla sa 14 judoka, Finska s 12, Crna Gora i Ukrajina s po 9… Ukupno su stigli natjecatelji iz 21 europske države u Dubrovnik. Uz šest spomenutih država, koje su najbrojnije, došli su i natjecatelji iz Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Italije, Monaka, Norveške, Poljske, Rusije, Slovenije, Švicarske i Švedske.

U muškoj konkurenciji najviše natjecatelja je u kategoriji do 81 kilogram – 22, u kategoriji do 90 kilograma – 20, a u kategoriji do 73 kilograma – 19. U ženskoj konkurenciji najviše natjecateljica je u kategoriji do 63 kilograma – 14, zatim u kategoriji do 57 kilograma – 13…

Ždrijeb je održan u hotelu Kompas pod nadzorom Catarine Rodrigues, sportske direktorice Europske judo unije. Sudionike je pozdravio u ime Hrvatskog judo saveza dopredsjednik Dean Bogić te predsjednik Judo kluba Dubrovnik 1966. Frano Stjepović. Bio je tu i Franc Očko ispred sudačke komisije Europske judo unije., a svima skupa uspješan vikend, organizatorima, sucima, trenerima i natjecateljima, poželio je poseban gost na ždrijebu, Vjekoslav Kobešćak, nekadašnji hrvatski vaterpolski reprezentativac i osvajač srebra na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti, a danas trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja.

Ivana Šutalo, najuspješnija dubrovačka sportašica, nakon posljednjeg liječničkog pregleda ipak neće moći nastupiti u Dubrovniku. Članica Judo kluba Dubrovnik ozlijedila se prošle nedjelje u Tbilisiju na Grand Prix-u. Tako će umjesto pet – boje klubova Dubrovačko-neretvanske županije braniti četvero judoka: Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, za suparnicu u kategoriji do 57 kilograma ima Finkinju Katri Kakko, Anđelu Violić (Dubrovnik 1966.) u kategoriji do 70 kilograma čeka Francuskinja Margaux Pinot, dok će Petrunjela Pavić (Dubrovnik 1966.) u kategoriji do 78 kilograma imati tri borbe budući je su u kategoriji ukupno četiri natjecateljice (dvije Slovenke, Urska Torkar i Patricija Brolih, te hrvatska reprezentativka Karla Prodan), dok je suparnik Ardianu Sufaju (Dubrovnik 1966.) u kategoriji do 90 kilograma Francuz Julien El Faiz.

Prve borbe oba dana Europskog seniorskog judo kupa počinju u 11, a ne u 10 sati. U subotu, 7. travnja, finalni blok je nakon svečanog otvaranja u 16 sati, a u nedjelju, 8. travnja, finalu su odmah nakon završetka eliminacijskih borbi.

7 u subotu, 7 u nedjelju
Prvog dana Europskog seniorskog kupa, u subotu, 7. travnja, na tatamiju Sportske dvorane u Gospinom polju prati ćemo borbe judašica u kategorijama do 48, do 52, do 57 i do 63 kilograma, a te borbe judaša u kategorijama do 60, do 66 i do 73 kilograma.

U nedjelju, 8. travnja, bore se judašice u kategorijama do 70, do 78 i preko 78 kilograma te judaši u kategorijama do 81, do 90. do 100 i preko 100 kilograma.

26. travanj 2024 09:22