StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

DRUGA HL - JUG Konavljanin 'zaledio' Gospino polje

Piše i snimio: Tonči Vlašić
25. veljače 2018. - 20:15

Uokvirit će Konavljanin zapisnik utakmice protiv Libertas Marinkolora II u Gospinom polju u okviru natjecanja u južnoj skupini Druge hrvatske lige. Na njemu piše: Libertas Marinkolor II – Konavljanin 3:4. Domaćin, lider, vodio je s 3:1 protiv Konavljanina, a nakon toga preokret. Prvo je Vedran Đurđević dobio Filipa Mikulića, a Milo Stražičić bio bolji od Marka Veniera. Na kraju Vlaho Car je slavio protiv Lidije Vranješ, koja je dobila prvi set s 11:5. Drugi 11:9 za Cara, koji je treći set riješio u svoju korist u 'produžetku' s 12:10, a četvrti s 11:7.

Stražičić je na početku meča imao 2:0 u setovima i meč loptu u trećem setu protiv Mikulića, ali nije uspio. Mikulić je treći set dobio s 12:10, a četvrti sa čak 22:20, a u petom je bilo 11:8 za 'Pitura'. Par je odlučen također u pet setova: Venier i Mikulić su dobili Cara i Đurđevića u petom setu s 11:9 te je Libertas Marinkolor II poveo sa spomenutih 3:1.

Lučica nije doputovala u Dubrovnik. Snijeg na Pelješcu je zaustavio sastav iz Vela Luke. Pločani nisu imali tih problema. Magistrala je bila prohodna. Njima je ovo prva natjecateljska sezona. U Gospinom polju, očekivano, nisu dobili ni jedan meč, ali ni jednu partiju protiv Libertas Marinkolora II i Konavljanina. Dubrovački sastav ima sad 13 pobjeda i 2 poraza. Konavljanin 12 pobjeda i 3 poraza. Lučica je na kraju prvog dijela bila treća s 10 pobjeda i 3 poraza. Ploče imaju pobjedu i 14 poraza.

U Gospinom polju će se opet igrati 11. ožujka. Libertas Marinkolor II, Konavljanin i Ploče će igrati protiv Lučice, nadoknaditi što nisu odigrali ove nedjelje, 25. veljače, a potom će sva četiri sastava iz naše županije igrati protiv Donjih Kaštela, Knina, Zadra, Vodica i Šibenika.

Na kraju, 17. ožujka, kvartet iz najjužnije hrvatske županije putuje u Split gdje ga čekaju Sinj, Spin, Kaštela, Nec i Urania.

Nakon prvog dijela prvi je bio Libertas Marinkolor II s pobjedom više od drugog Zadra, a s dvije pobjede više od trećeg i četvrtog, tj. Lučice i Konavljanina. Uoči drugog dijela želja Libertas Marinkolora II, Lučice i Konavljanina je 'izgurati' Zadar te na kraju zauzeti kompletno pobjedničko postolje. 

27. travanj 2024 01:13