StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ŠPANJOLSKA Marinović i ekipa skinuli Barcelonu s drugog mjesta!

17. veljače 2018. - 16:30

Slavi ElPozo Murcia. U svom Domu sportova, pred gotovo 6.000 gledatelja, dobila je u derbiju 21. kola španjolskog prvenstva Barcelonu s 3:1. Devet kola je do kraja ligaškog dijela. Na vrhu prvenstvene tablice je Movistar Inter, aktualni španjolski i europski prvak, s 56 bodova, dok sad Barcelona i ElPozo Murcia imaju po 48 bodova, pet više od četvrte Osasune Magna, osam više od petog Jeana, te čak 15 više od šeste Zaragoze...

ElPozo Murcia ima slabiju pogodak razliku od Barcelone, ali je u prednosti u borbi za poziciju broj dva jer je dobila oba međusobna ogleda. U prvom dijelu je usred Blaugrane slavila s 3:2.

Barcelona je dominirala prvo poluvrijeme derbija 21. kola, ali u nastavku druga slika. ElPozo Murcia je povela pogotkom Pita 12 minuta prije kraja. Andresita je nakon ubačaja sa strane volej udarcem prevario obranu Barcelone, Pito je bio na drugoj stativi te zakucao za 1:0. Isti igrač je šest minuta i 14 sekundi prije kraja poduplao prednost domaćina na oduševljenje domaćih navijača. Barcelona je potom zaigrala na sve ili ništa, povukla vratara iz igre te već 23 sekunde poslije drugog pogotka domaćina uspjela smanjiti prednost (Joselito). Nastavila je momčad iz Blaugrane na isti način. Imala je nekoliko pilika za izjednačenje, ali nije uspjela. U samoj završnici, kada je pokušala još jednom doći do lopte, ElPozo Murcia je 13 sekundi prije kraja pogodila na prazan gol za konačnih 3:1 (Alex).

Iako se nije upisao u strijelce, tresao mrežu Barcelone, Dario Marinović je bio jedan od najboljih igrača ElPozo Murcie u derbiju 21. kola. 

26. travanj 2024 06:40