StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

POJAČAO SE SQUARE Bevanda se vratio, ali nije došao sam!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
15. veljače 2018. - 08:18

Vratio se Tomislav Bevanda u Square. Igrao je u međuvremenu za Zrinjski, čak bio i trener. Sad je opet iskusni BiH reprezentativac član dubrovačkog kluba. Gospino polje je napustio početkom prošle godine zbog bolesti, ali nije želio odustati te je igrao potom za mostarski klub. Prošlo ljeto kada je klupu Zrinjskog napustio Nikola Tomičić, a naslijedio ga upravo Bevanda, moglo se čuti kako je u trenerske vode prešao ranije nego je želio zbog bolesti. Kao trener/igrač nije bio uspješan. Gradski rival, Mostar SG mu je pobjegao, stekao veliku bodovnu prednost te je nakon 8. kola Premijer lige prepustio trenersku palicu Goranu Melheru. Srećom, i najvažnije, Bevanda je uspio ostaviti iza sebe bolest i evo ga opet u Squareu. Iz Zrinjskog nije stigao sam. Došao je i Blago Gašpar te nastavak sezone Square dočekuje s dva nova igrača.

Nažalost, Adrijan Micevski, makedonski reprezentativac, još nije spreman za povratak na teren. Micevski se teže ozlijedio protiv Nacionala početkom studenog. Pukla mu je dijafiza lisne kosti lijeve noge. Prva predviđanja su bila da će izbivati s terena dva do tri mjeseca, međutim, danas, tri mjeseca poslije nesretnog događaja, spominje se kako bi mogao pomoći tek u završnici sezone, krajem ožujka. Ne prije.

Square 2018. godinu počinje radno u Zagrebu. Gost je Uspinjače u subotu, 17. veljače, u 20.30 sati. Niti 20-ak sati nakon te prve bitke ove godine za tri prvenstvena boda, dubrovačku momčad čeka borba za četvrtfinale Kupa Hrvatske. Gosti su u Petrinji Petrinjčice, člana sjeverne skupine Druge hrvatske lige. Utakmica u Petrinji se igra u nedjelju, 18. veljače, s početkom u 16 sati.

FOTO Tomislav Bevanda u dresu Squarea

4 pobjede
Square je u prvom dijelu ostvario četiri pobjede i sedam poraza. Dobio je u 1. kolu Uspinjaču, a potom nanizao pet poraza (Osijek Kelme u gostima, Novo vrijeme Apfel kod kuće, Split Tommy u gostima, Nacional kod kuće te Futsal Dinamo u gostima uz napomenu kako je protiv Nacionala ostao bez najboljeg igrača i strijelca, Micevskog, koji se teže ozlijedio). Negativan niz prekinuo je pobjedom kod kuće protiv Broda 035. Nakon toga poraz u Vrgorcu te kod kuće od Crnice. U 10. kolu Potpićan '98 nije doputovao u Dubrovnik (3:0 za Square bez igre), te u zadnjem kolu pobjeda u Zagrebu protiv Alumnusa.

Prva HMNL
POREDAK
1. Futsal Dinamo 30 bodova, 2. Split Tommy 28 bodova, 3. Novo vrijeme Apfel 25 bodova, 4. Vrgorac 20 bodova, 5. Nacional 16 bodova, 6. Crnica 15 bodova, 7.-10. Brod 035, Osijek Kelme, Square i Alumnus po 12 bodova, 11. Uspinjača 11 bodova, 12. Potpićan '98 bez boda.

26. travanj 2024 16:23