StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

PORAZ U SUPER DERBIJU PRVE 'B' HL - JUG (Ž) Dubrovnik mora uzeti do kraja sve bodove

Piše i snimio: Tonči Vlašić
4. veljače 2018. - 21:44

Gotovo dva mjeseca su se pripremale, u mislima im je bio samo derbi protiv Splita u kojem su pobjedom vrijednom tri boda mogle preuzeti vrh Prve 'B' hrvatske lige - jug. Dobile su prvi set derbija u Gospinom polju, a nakon što je Split uzeo drugi set, izjednačio na 1:1, osvojile su treći set te stigle na korak do željenog. Četvrti set je otišao u 'produžetak', i otišao je na kraju na stranu Splita. Tada je bilo jasno kako će Split i nakon utakmice u Gospinom polju ostati na vrhu, a peti set je odlučivao hoće li odbojkašice Dubrovnika doći na bod od najvećeg konkurenta ili će razlika na kraju prvog dijela sezone biti tri boda. Na kraju su se radovale Splićanke, dobile su peti set te imaju 29, a Dubrovnik 26 bodova.

Dubrovnik i dalje sam odlučuje o prvom mjestu. Zadatak mu je, naravno, sad teži. Za prvo mjesto treba dobiti sve utakmice, tako i Split u Splitu, s 3:0 ili 3:1. Naravno, računajući kako će Split, kao što je to bilo u prvom dijelu, uzeti sve bodove do novog ogleda protiv Dubrovnika.

11. KOLO Dubrovnik - Split 2:3 (25:18, 21:25, 25:19, 26:28, 12:15)

Drugi dio prvenstva počinje već idući tjedan kad je Dubrovnik domaćin Sinju, koji je treći s 24 boda, dva manje od ekipe trenerice Mirjane Vreće i Marine Radić.  

ŽOK Dubrovnik
Dubrovnik je derbi 11. kola protiv Splita igrao u sastavu: Ora Ivanišević, Anđela Kalauz, Nikolina Tomašević, Ana Matušić, Sanja Curić, Ana Pavlović, Ivana Marinović, Petra Putica, Orsula Štaka, Katija Vuličević, Hana Dilberović, Anđela Čuljak, Gabriela Stipanović i Ana Matuško. 

26. travanj 2024 05:37