StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

HEP HRVATSKA SUPER LIGA Nema Kineza, nema problema, 'Pituri' zgrabili 'jedinicu'

27. siječnja 2018. - 20:52

Libertas Marinkolor kreće u obranu naslova s pozicije broj jedan. Iako je tek drugo kolo nastavka prvenstva, iako je do kraja još sedam kola, sve je jasno bez obzira na kiks 'Pitura' u Osijeku. Dva puta bolji od StaRR-a. Prvo sa 4:0 u prvom dijelu, a sad sa 4:1 usred Varaždina. Dubrovački sastav može sebi priuštiti još jedan kiks. Ništa se neće promijeniti.

StaRR ni kod kuće nije nastupio u najjačem sastavu. Niti jedan od dvojice Kineza nije igrao, ni Jia Zeng, ni Ruiwu Tan, te Ronald Ređep, Leon Šantek, Nikola Horvat i Dario Kraljić nisu imali rješenje za braću Juzbašić, Ivana i Nevena te Tomislava Japeca. Istina, nije počelo dobro za 'Piture'. Nakon što je Ivan Juzbašić dobio prvi set, Ronald Ređep je slavio u iduća tri, i to s 11:9, 13:11 te 15:13 za vodstvo domaćina. Tih 15:13 je bio zadnji set koji je osvojio domaćin. Do kraja 12:0 u setovima za 'Piture' uz napomenu kako se niti jedan set nije igrao na razliku.

Tomislav Japec je dobio dva pojedinačna meča te par s Ivanom Juzbešićem. Neven Juzbašić je donio drugi bod 'Piturima', vodstvo 2:1.

'Pituri' imaju pobjedu više i bolji međusobni skor sa StaRR-om. Dugo Selo i Pula su uoči 11. kola dijelili treće mjesto s po dvije pobjede manje od prvaka i doprvaka, GSTK Zagreb je imao tri pobjede manje… U 12. kolu, 3. veljače, Libertas Marinkolor dočekuje Podravku.   

27. travanj 2024 03:40