Sport Ostalo

VESLANJE

NE SILAZE S POBJEDNIČKOG POSTOLJA Sestre Jurković srebrne na EP-u do 23 godine!

VESLANJE

Nova velika medalja za Ivanu i Josipu Jurković. U četvercu bez 17-godišnje Velolučanke su osvojile srebro na Europskom prvenstvu do 23 godine. Juniorske europske i svjetske prvakinje, oba uspjeha su ostvarile ove godine, svjetski naslov su uzele prije mjesec dana, sad su na postolju u konkurenciji veslačica, koje su i do pet godina starije.

Sestre Jurković su na EP-u do 23 godine u poljskim Kruszwicama veslale s Brunom Milinović i Izabelom Krakić, dvjema članicama zagrebačke Trešnjevke, kluba u kojem će nastaviti uspješnu karijeru započetu u matičnom Ošjaku pod vodstvom trenera Tina Dragojevića. Milinović i Krakić su također članice zlatnog juniorskog četverca bez, europskih i svjetskih prvakinja.

Hrvatski četverac bez bio je drugi u subotnjem 'hvatanju pozicija' u finalu, a u nedjeljnom finalu je također prošao ciljem samo poslije četverca bez Rumunjske, koji je vodio od početka utrke. Hrvatska posada je držala drugo mjesto na sva tri prolaza, na 500, 1000 i 1500 metara. Završnih 500 metara brže od naših su izveslale Dankinje, međutim, naše su znale sačuvati prednost, koju su stekle u prvih 1500 metara te drugo mjesto. Danska posada je u zadnjih 500 metara u koje je ušla kao četvrta uspjela preteći samo posadu Bjelorusije te osvojiti broncu. Bjelorusija je na kraju četvrta, a posljednje, peta Njemačka.

FINALE Četverac bez
1. Rumunjska
7:14.25, 2. Hrvatska 7:23.86, 3. Danska 7:25.89, 4. Bjelorusija 7:30.75, 5. Njemačka 7:36.85.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije