StoryEditorOCM
OstaloJUDO

ANĐELA VIOLIĆ Dubrovkinja na kadetskom SP-u u Čileu

13. kolovoza 2017. - 01:56

Anđela Violić će se na startu Svjetskog kadetskog prvenstvu u Čileu boriti s Mia Llu iz SAD-a. Ako bude uspješna čeka je potom Marlene Galandi iz Njemačke, koja je slobodna u 1. kolu. U kategoriji do 70 kilograma u kojoj nastupa članica Dubrovnika 1966. ukupno je 25 judašica.

Llu je bila sedma na prvenstvu Sjeverne Amerike, a Galandi je aktualna prvakinja Europe do 70 kilograma te osvajačica tri zlatne, tri srebrne i jedne brončane medalje s Europskih kupova. Violić s Europskih kupova ima jednu srebrnu i dvije brončane medalje te dva peta mjesta. Vlasnica je brončane medalje s ekipnog kadetskog prvenstva Europe 2016. godine.

S Anđelom je na SP-u njezin trener Mateo Semiz. Ukupno je na SP-u u Čileu petero hrvatskih judoka: Ana Viktorija Puljiz (do 44 kilograma), Lara Cvjetko (do 57 kilograma), Helena Vuković (preko 70 kilograma) te Filip Miljević (preko 90 kilograma).

- Ne treba posebno isticati kako je na Svjetskom prvenstvu konkurencija iznimna i potrebna je kvalitetna mentalna priprema. Svih pet natjecatelja ima kvalitetu i potencijal da se uključi u borbu za medalje. Kako se radi o kadetskom uzrastu, normalno je da bude oscilacija, tako da ovisi dosta i o «danu» kako se zna reći – istaknuo je u najavi SP-a izbornik Dean Ilić te dodao:

- Nepotrebno je raditi pritisak i očekivati medalje, ali kvaliteta za dobre rezultate je tu.

25. travanj 2024 02:18