StoryEditorOCM
OstaloMAJSTORICA ZA PRVAKA HRVATSKE U STOLNOM TENISU (GOSPINO POLJE, 19 SATI)

TOMISLAV JAPEC Kad vidiš tu atmosferu, onda zaboraviš na tih svojih 'sto' naslova te živiš skupa sa svima u klubu za naš prvi uspjeh!

16. svibnja 2017. - 11:16

Bilo je to izvan svih očekivanja. Tih 20:18 za mene protiv Ronalda Ređepa u petom odlučujućem setu sedme odlučujuće partije neću nikada zaboraviti. Neponovljivo – rekao je Tomislav Japec. Koja erupcija oduševljenja kada je otišao na dva razlike, kada je donio pobjedu Libertas Marinkoloru u drugoj utakmici finala u kojoj zbog poraza u prvoj stolnoteniski Dubrovnik nije imao pravo na pogrešku! Japec je jučer pokušao pronaći mir uoči treće odlučujuće utakmice finala doigravanja za prvaka Hrvatske, ali gdje god se okrene, s kime god počne razgovor, tema je subotnji meč koji je trajao čak pet sati.

- Kažete kako je bilo 6:2 za mene u tom petom odlučujućem setu… Uf, bit ću iskren. Takva mi je magla u glavi. Trebao bih sjesti i pogledati snimku. Toliki je stres bio u tom trenutku. Znam uglavnom svaki moj meč, znam kako je suparnik odigrao, ali ovaj put… Na kraju, taj peti set, bio je lutrija. Imao sam malo sreće. Mislim kako sam bio hrabriji, a bio sam u tom meču i kvalitetniji. Trebao sam sve riješiti ranije. Imao sam vodstvo 2:0 u setovima. Međutim, pritisak važnosti meča je bio nevjerojatno velik. Baš velik. Srećom, na kraju je ispalo dobro.

Prvi meč 4:3 za Starr u Varaždinu. Drugi meč 4:3 za Libertas Marinkolor u Dubrovniku, u maloj dvorani u Gospinom polju, gdje se igra večeras i majstorica, treća odlučujuća utakmica. Tko dobije, početak je u 19 sati, biti će prvak Hrvatske!

- Mogla je i prva otići na našu stranu, a moglo je biti i 2:0 za njih. Ipak, eto, rezultat je 1:1. Potvrda kako smo tu podjednake kvalitete, kako je 50:50. Sitnice će opet odlučivati. Očekujem kako će i treći meč biti sličan prethodna dva. Po kvaliteti podjednak. Trebat će imati i sreće. Bit će po onoj, tko će se ustati na koju nogu. Ne bih mogao ništa prognozirati.

Nakon prvog meča Varaždinci su isticali kako je Roko Tošić izbjegao ogled s Kinezom Jia Zengom. Nakon drugog 'Pituri' kažu kako je Zeng 'pobjegao' od Japeca.

- Mi smo oba puta 'gađali' da ja igram protiv Kineza u prvom krugu, i u Varaždinu, i u subotu u Dubrovniku. Mislili smo, budući sam ja igrao s njim skupa, istina niti jedan službeni meč, ali non stop na treninzima, kako ga ja poznam najbolje i kao takav imam najveće šanse da ga iznenadim. To se nije dogodilo. Ne vjerujem kako je njima to bio cilj, ali je tako ispalo u oba meča. Vidjet ćemo što će se ovaj put dogoditi. I mi razmišljamo, kombiniramo. Sve postave su moguće. Mi smo u Varaždinu malo zarotirali ekipu. Oni su potom u drugoj utakmici postavili drugačije svoju ekipu. Sve su to taktičke igre. Ping pong je poput šahovske partije.

Japec je osvajao naslove državnog prvaka 'sto puta'.

- Ovo je specifična situacija za mene. U glavi vam je to da sam 'sto' puta bio prvak države, i to s puno različitih klubova, ali i to da Libertas Marinkolor nikad nije bio državni prvak. Znaš koliko ljudi koji su u klubu žele taj trofej, koliko žive za to i koliko su uložili. Zatim, kad vidiš tu atmosferu, onda zaboraviš na tih svojih 'sto' naslova te živiš skupa sa svima za taj naš prvi uspjeh. Sve to je dodatni pritisak, međutim, uspjeli smo sve to izdržati u subotu. Istina, nemamo pravo na poraz ni ovaj put, ali nekako sam dojma kako će biti malo lakše igrati majstoricu – poručio je Japec.  

Opet će se navijači Libertas Marinkolora natiskati uz teren, opet će se 'naoružati' trubama, šalovima, zastavicama, bubnjevima. Netko će, to je sigurno, pamtiti 16. svibnja 2017. godine. Upisati ga zlatnim slovima u povijest svoga kluba, samo tko? Sportski Dubrovnik se nada, živi i vjeruje kako to neće biti varaždinski Starr, već Libertas Marinkolor!

FINALNA SERIJA 
Igra se na dvije pobjede, prva utakmica, Varaždin, srijeda, 10. svibnja: 
Starr - Libertas Marinkolor 4:3 (1:0), druga utakmica, Dubrovnik, subota, 13. svibnja: Libertas Marinkolor - Starr 4:3 (1:1), treća utakmica, majstorica, Dubrovnik, utorak, 16. svibnja: Libertas Marinkolor - Starr (Sportska dvorana u Gospinom polju u 19 sati)

26. travanj 2024 07:28