StoryEditorOCM
OstaloSVEČANOST ZAJEDNICE ŠPORTA DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

FESTA U SPONZI U OBJEKTIVU NIKŠE DUPERA Bravo još jednom!

Piše PSD.
13. svibnja 2017. - 01:04

Bogata je uspjesima bila 2016. godina. Tradicionalni, 15. po redu izbor najuspješnijih sportaša Dubrovačko neretvanske županije u organizaciji županijske Zajednice športa u palači Sponza, bio je još jedna prilika da se podsjetimo na njih; zlatne medalje na mlađe seniorskom prvenstvu Europe judašice Dubrovnika Ivane Šutalo, košarkašica Raguse, koje su igrale u doigravanju za prvaka Hrvatske, te čudesne godine Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje, svih pet trofeja od čega su dva europska, zbog čega je ta sjajna momčad dobila Nagradu za momčad godine, njihov kapetan Marko Bijač dobitnik Nagrade za najuspješnijeg sportaša a trener Vjekoslav Kobešćak izabran za najuspješnijeg trenera. Bijač je bio najbolji vratar Final Six-a Eurolige te najbolji vratar turnira Olimpijskih igara u Rio de Janeiru gdje je s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju. Sa srebrom iz Rija mogu se pohvaliti još trojica Jugaša, Luka Lončar, Javier Garcia i Maro Joković.  

Festa u Sponzi bila je prilika i da se vratimo ne samo godinu unatrag. Sjetimo se što je to u 70 godina postojanja napravio Košarkaški klub Dubrovnik, koji je dobio Nagradu za obljetnicu. Zatim, što je radila Zajednica sportskih udruga Blato te joj čestitati na svemu što je napravila, a na što će je trajno podsjećati nagrada županijske Zajednice športa te se prisjetiti i više od 50 godina nogometnog života Marka Matića iz Čilipa, dobitnika Nagrade za životno djelo.

Pljeskalo se i mladim sportašima, danas nadama, a sutra, vjerujemo, također uspješnim sportašima, reprezentativcima: judašici Dubrovnika 1966. Anđeli Violić, rukometašici Dalmatinke iz Ploča Petri Marinović, vaterpolistu KPK Davoru Skokandiću i karatisti Metkovića Duji Mihaljeviću.

To su svi koji su dobili priznanja te uz to veliki pljesak svih koji su došli na svečanost, koju je slikom ovjekovječio naš fotoreporter Nikša Duper.

26. travanj 2024 13:38