StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKA ODBOJKAŠICA OSVOJILA I NASLOV PRVAKA HRVATSKE

LARA DEŽULOVIĆ O SEZONI IZ SNOVA 'Prošle godine sam se borila za ostanak u Prvoj ligi, a sad sam prvakinja Hrvatske!'

1. svibnja 2017. - 00:54

Prošle nedjelje je slavila rođendan. Ugasila je 19 svjećica na rođendanskoj torti. Šest dana poslije je opet slavila. Ovaj put naslov prvaka Hrvatske. Nema boljih od odbojkašica Marina Kaštela u Hrvatskoj, koje su prije toga ove sezone uzele Kup Hrvatske te prvo izdanje hrvatskog Superkupa. U subotu navečer u Zagrebu pobjeda protiv domaće Mladosti za konačnih 3:1.

- Presretne smo. Još sam pod dojmom. Ha, prošle godine sam se s Dubrovnikom borila za ostanak u Prvoj ligi, a sad sam prvakinja Hrvatske - priča Lara, kao da ni sama ne vjeruje što se dogodilo. 

Prošle godine je završila srednju školu i potom upisala Kineziološki fakultet u Splitu, i kad je već valjalo 'dignut sidro' te napustit Dubrovnik, nije htjela i odbojku u kojoj je u dresu Dubrovnika izborila dres juniorske reprezentacije Hrvatske. Lara je odbojku počela trenirati u sedmom razredu osnovne škole, i to u OŠ Lapad. Tamo je 'snimila' Mirjana Vreća, koja je i dovela u Ženski odbojkaški klub Dubrovnik.

- Trenerica Mirjana me je sad zvala nakon osvajanja naslova. Čestitala mi u ime čitavog kluba. Čudo je trenerica - ističe Lara, koja je drugi dio sezone igrala u početnoj postavi Marina Kaštela.

- Lorena Šipić je na pola sezone otišla igrati vanka te sam dobila priliku na srednjem blokeru - rekla je. Priznat će kako je bilo malo strah, kako je za nju to bio veliki korak naprijed, ali na kraju je sve ispalo odlično. Protekle sezone 185 centimetara visoka Dubrovkinja igrala je prvi put i u europskom kupu. Marina Kaštela je dogurala do osmine finala CEV-a kupa i ogleda s odbojkašicama ruske Jeniseje.

- Putovale smo u Sibir. To putovanje neću nikad zaboraviti. Putovale smo 27 sati. Što se tiče ogleda s Ruskinjama, bile su prejake. Nismo mogle pored njih dalje - naglasila je Lara, koja je debi za prvu ekipu Dubrovnika imala u Prvoj 'B' ligi (krivac, a tko drugi nego trenerica Vreća). Potom je sa seniorskom ekipom Dubrovnika izborila te igrala Prvu 'A' ligu. Prije tri sezone dubrovačke odbojkašice su bile stigle čak do doigravanju za prvaka Hrvatske, mjesta među osam najboljih u državi, i to je u četvrtfinalu tada suparnik bila zagrebačka Mladost. Tada Lara nije slavila. Ovaj put jest. Uzvratila je zagrebačkoj ekipi ove sezone u dresu Marina Kaštela, koja je prvi put u povijesti prvak Hrvatske! 

- Napravile smo sjajan rezultat, baš sjajan. Činjenica je kako smo osvojile sva tri domaća trofeja koliko ih se moglo osvojiti. Presretna sam. Ponavljam, prošle sezone borba s Dubrovnikom za ostanak, a sad prvakinja Hrvatske!

26. travanj 2024 15:15