StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

PREKINUTO FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA Čilipi podigli pokal, Pridvorje najavilo žalbu

23. travnja 2017. - 16:07

Čilipi su pobjednici Županijskog kupa, koje je završilo neslavno. Finale je prekinuto sedam sekundi prije kraja utakmice pri rezultatu 3:2 za Čilipe, a prekid su skrivili igrači Pridvorja, domaćina odlučujuće utakmice. U izvješću povjerenika natjecanja, Iva Pavlića, stoji: 'obje momčadi su u susret ušle vrlo oprezno. Čilipi su poveli preko Tomislava Marinovića u drugoj polovici prvog poluvremena. Nakon nepune minute Pridvorje je izjednačilo pogotkom Nikše Dragića'.

Istaknuo je Pavlić kako je sve do završnice to bio miran i korektan susret bez grubosti s vrlo malo prekršaja te par neodlučnosti u prosuđivanja auta od strane sudaca. Dodao je kako je u zapisniku u sastavu Čilipa bio upisan igrač Ivan Škoda, a kako isti nije stigao na utakmicu do završetka prvog poluvremena, već na početku drugog, nije imao pravo nastupa.

Sredinom drugog poluvremena iz gužve Musladin pogađa za 2:1 vodstvo Čilipa. Četiri minute prije kraja domaćin uvodi 'petog' igrača. Minutu i 23 sekunde prije kraja Čilipi su krenuli u kontru nakon oduzete lopte. Domaćin radi prekršaj nakon čega Nikša Đurić udara suparnika nogom u stražnjicu. Sudac ga je isključio. Đurić je napustio teren, ali, ističe Pavlić, klupa Pridvorja protestira. Pojedini igrači s klupe ulaze u teren. Finale se nastavilo bez sankcija.

Pavlić dalje piše: 'Čilipi preko Miljanovića povećavaju svoje vodstvo četrdesetak sekundi prije kraja utakmice, a sedam sekundi prije kraja Dragić postiže drugi pogodak za Pridvorje. Nekoliko igrača Pridvorja tada ulazi u teren te se verbalno sukobljavaju sa sucem Robertom Hausvićkom, koji svira kraj i napušta teren. Veći problem od igrača bio je gledatelj, koji je tijekom susreta vrijeđao te na kraju ušao u teren. Čak bio spreman na fizički obračun, ali je prisebnošću dijela igrača Pridvorja to spriječeno'.

Čilipima je uručen pobjednički pokal. Predstavnici Pridvorja su protestirali zbog prekida te najavili žalbu. Sudac je izjavio kako je utakmicu prekinuo zbog  stalnog pritiska od strane klupe Pridvorja i ulazaka pojedinaca u teren. Dodao je kako za to nije izrekao sankcije jer se smatrao ugroženim.

U predigri finala nastupila su djeca do deset godina Cavtata i Slavena. Cavtat je bio uspješniji sa 7:1 igrajući u sastavu: Paulo Čupić, Ivano Kutlić, Marin Dučić, Luka Đurković, Matija Vukić, Ante Krilanović i Toni Novak, dok su za Slaven nastupili: Nikola Mršić, Maroje Radonić, Mateo Čupić, Antonio Plum, Ivan Letunić, Ivano Ljubičić i Božo Šiša. Ivano Kutlić je postigao prvih šest pogodaka za Cavtat, a za 7:0 je pogodio Luka Đurković. Počasni pogodak za Slaven potpisao je Mateo Čupić.

FINALE ŽUPANIJSKOG KUPA Pridvorje – Čilipi 2:3/prekid
PRIDVORJE Suci:
Robert Hausvićka i Mato Kalafatović.
Strijelci: 0:1 Tomislav Marinović (8), 1:1 Nikša Dragić (9), 1:2 Mario Musladin (18), 1:3 Miho Miljanović (24), 2:3 Nikša Dragić (24).
PRIDVORJE: Ivo Đukan, Ivo Kralj, Mihael Vojnić, Antun Šmanjak, Nikša Dragić, Ivan Pulić, Pavo Veselić, Stjepo Simović, Nikša Đurić, Nino Mihočević, Petar Kolić.
ČILIPI: Mihael Benković, Miho Miljanović, Marko Šećer, Mario Musladin, Leo Bogdanović, Ante Rešetar, Niko Drobac, Stijepo Korić, Tomislav Marinović.
Crveni karton: Nikša Đurić (Pridvorje, 23. minuta/udaranje suparnika)
 

27. travanj 2024 02:55