StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET/PRIJATELJSKA MEĐUNARODNA UTAKMICA

ŽUPA DUBROVAČKA SLAVI MINI VATRENE Na Mljekari poražen Iran, brončana reprezentacija SP-a!

3. travnja 2017. - 23:57

Mini 'vatreni' igraju sve bolje i bolje, i to je odlična vijest uoči skorašnjih kvalifikacija za Europsko prvenstvo, koje se od 8. do 11. travnja igraju u Ukrajini. Dobili su u Župi dubrovačkoj gdje odrađuju završne pripreme Iran, brončanu reprezentaciju posljednjeg Svjetskog prvenstva. Iranci su u Kolumbiji rušili Brazil, dobili i Portugal. Čuda su radili na SP-u prošle godine. Međutim, u Čibači su u prvoj od dvije pripremne utakmice, druga se igra 24 sata poslije, u utorak, 4. travnja s početkom u 20 sati na istom mjestu, morali čestitati Hrvatskoj, i to prvi put u međusobnim ogledima. Do danas je naša reprezentacija samo dva puta uspjela izbjeći poraz, izborila remi, dok je u svim preostalim utakmicama slavio Iran. Večeras u prepunoj dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka 4:2 za Hrvatsku.

Nastavili su tako naši sjajan učinak u pripremnim utakmicama u kojima su bez poraza, a od jedanaest odigranih utakmica dobili su čak deset uz napomenu kako su osam utakmica odigrali u gostima. Kod kuće su dočekali Italiju u Zadru te nakon gotovo 20 utakmica bez pobjede, uspjeli slaviti, i to u obje utakmice. Sad su u prvom od dva ogleda dobili Iran.

Hrvatska je prije nekoliko godina muku mučila s reprezentacijama iz trećeg razreda, a danas ne samo što je uspjela doći do toga da pobjeđuje bez problema reprezentacije drugog razreda, već se nosi s onima iz samog svjetskog vrha. Potvrđuju to spomenuti uspjesi protiv Italije te sad Irana. Naravno, trebat će biti ovakav i u Ukrajini za koji dan gdje samo prvo mjesto vodi izravno na završnicu EP-a, dok drugi igra dodatne kvalifikacije, koje su u rujnu. Hrvatska je u skupini s domaćinom Ukrajinom, Crnom Gorom i Belgijom.

U dvorani na Mljekari, koja je pola sata prije početka utakmice bila ispunjena do posljednjeg mjesta, gotovo 400 gledatelja, naši su poveli u 5. minuti protiv Irana. Ahmad Esmaeilpour, brončana lopta Svjetskog prvenstva u Kolumbiji, nije imao sreće. Zatresao je vlastitu mrežu. Nije se razumio sa svojim vratarom. Naši su vodstvo povećali u 17. minuti. Izborili slobodan udarac na sedam metara nakon čega su izigrali Irance. Rezultat: Matej Horvat je ostao sam metar od gol crte Irana te je zakucao za 2:0. U nastavku Franco Jelovčić je strijelac za 3:0, a nakon pogotka Irana, pogodio je u istoj minuti i Dario Marinović za 4:1. Do kraja, i to u posljednjoj minuti. Iranci su uspjeli postići još jedan pogodak.

Hrvatska – Iran 4:2
ČIBAČA
Dvorana Osnovne škole Župa dubrovačka. Gledatelja 400. Suci: Saša Tomić (Zagreb), Nikola Jelić (Varaždin), Andrej Topić (Split). Delegat: Luka Klaić (Popovići).
Strijelci: 1:0 Esmaelipour (5/autogol), 2:0 Horvat (17), 3:0 Jelovčić (23), 3:1 Shajari (28), 4:1 Marinović (28), 4:2 Alighadr (40)
HRVATSKA: Jukić, Matošević, Grbeša, Perišić, Jelovčić, Marinović, Novak, Bašković, Postružin, Kanjuh, Horvat, Jelavić, Mladina. Izbornik: Mato Stanović, pomoćnici: Marinko Mavrović i Marin Smoje.
IRAN: Mohammadi, Samimi, Ahmadidazaj, Shajari, Hassan, Bahadori, Abbasi, Esmaelipour, Alghadr, Nasrollah, Barmashouri, Rafiei, Ezzati. Izbornik: Mohammad Nazemalsharieh Seyed, pomoćnici: Mohammad Hashemzadeh i Amir Farashimoghari.  

 24 SATA POSLIJE Hrvatska - Iran (Dvorana OŠ Župa dubrovačka, utorak, 4. travnja s početkom u 20 sati).

01. svibanj 2024 23:18