StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

HRVATSKI KUP Barbara osvojila srebro i broncu, a treću medalju za Aedium Nika i Marko

12. ožujka 2017. - 23:41

Tri medalje osvojili su članovi Badmintonskog kluba Aedium na turniru 2. kola Kupa Hrvatske za mlađe kadete, kadete i juniore, koje je održano u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Nastupilo je u dva dana 70-ak natjecatelja iz jedanaest klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Bjelovara, Koprivnice, Novske, Pule, Splita i Dubrovnika.

Badmintonski klub Aedium je nastupio sa 14 natjecatelja pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana, a najviše uspjeha imala je Barbara Janičić (na slici), koja je u uzrastu mlađih juniorki osvojila srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji te broncu u mješovitim parovima igrajući sa Čakovčaninom Bornom Vadljom, članom Međimurja. Nakon što je u polufinalu dobila drugu nositeljicu, Iru Misir iz Velike Gorice, Barbara Janičić je u finalu poražena od prve nositeljice, Inge Sadaić iz Zagreb Maksimira. U polufinalu mješovitih parova Janičić i Vadlja su izgubili od prvih nositelja i kasnijih pobjednika, para Inga Sadaić i Josip Meglić.

U uzrastu mlađih juniorki još je nastupila od članova Aediuma Leona Milković, koja je u pojedinačno bila osma, a u mješovitim parovima je zauzela šesto mjesto igrajući s Filipom Kneževićem iz čakovačkog Međimurja.

Brončanu medalju za Aedium u uzrastu mlađih kadeta osvojile su Nika Matana i Marko Janičić u konkurenciji mješovitih parova. U istoj konkurenciji Nika Masle i Maroje Musladin su bili šesti. Pojedinačno, Marko Janičić je bio nadomak još jednoj medalji, ali je u meču za treće mjesto izgubio od Ivana Kukle iz Novske. Peta u pojedinačnoj konkurenciji u uzrastu mlađih kadetkinja bila je Lana Korać, koja još uvijek igra u mlađem uzrastu, u konkurenciji poletarci.

 U uzrastu kadetkinja nastupile su Andrea Vlašić i Maja Makivić. Andrea je u mješovitim parovima zauzela peto mjesto igrajući sa Čakovčaninom Ivanom Grubićem, dok je pojedinačno je bila deseta, a Maja Makivić petnaesta.

26. travanj 2024 12:36