StoryEditorOCM
OstaloKAPETAN MALONOGOMETNOG KLUBA SQUARE UOČI ZAVRŠNOG TURNIRA KUPA HRVATSKE U MAKARSKOJ

HRVOJE CVJETKOVIĆ 'Mene veseli što igramo protiv domaćina!'

10. ožujka 2017. - 17:38

Dubrovački brod pušta vodu, dobro se nagnuo, ali, tješe se u Gospinom polju kako još nije potonuo. Sad plovi sa svim svojim problemima prema Makarskoj s nadom kako tamo može popraviti štetu te se tako spasiti. Posljednja nevera početkom tjedna je odnijela s palube broda trenera Marinka Mavrovića. Kormilo su gurnuli u ruke njegovom pomoćniku Matu Cvjetkoviću. Ostali članovi posade su 'preživjeli'. Kapetane, tone li brod? Sliježe ramenima na to pitanje Hrvoje Cvjetković. Želio je prvo nešto više reći o sad već bivšem treneru Marinku Mavroviću.

- Radi se o odličnom čovjeku i velikom stručnjaku. Najmanje je on kriv za situaciju u kojoj se nalazimo, ali tako je to kad ne ide… Trener nastrada – podvukao je 27-godišnji kapetan Squarea, koji je izgubio pet od zadnjih šest utakmica u prvenstvu ako se računa kraj prvog dijela koji je zaključen 'nulom' kod Alumnusa. Prije nego je počeo nastavak prvenstva dubrovački brod je izgubio Tomislava Bevandu i Igora Ivankovića, dvojicu BH reprezentativaca. Bevenda je daleko veći gubitak, a bez njih dvojice, plus problemi s ozljedama, ne samo da je izgubio mjesto među šest najboljih, a gdje treba biti za igrati u doigravanju za prvaka, već pet kola prije kraja zaostaje šest bodova za šestim, a raspored mu je, pogotovo u gostima, za plakat. Ide prvaku Nacionalu te u predzadnjem kolu u Makarsku u goste momčadi Novo vrijeme, koje se bori za treće mjesto u doigravanju.

- Želim svu sreću našem dojučerašnjem treneru. Mi koji ostajemo, a što reći... Matematički u prvenstvu još možemo do doigravanja. Eto, dolazi nam prvo Brod 035, koji drži to šesto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje za prvaka. Opet, u najboljem mogućem scenariju, ako je igdje moguće napravit iznenađenje, onda je to moguće u Kupu jer se tu odlučuje sve u jednoj utakmici. U doigravanju za prvaka igra se na više pobjeda. Tu je mogućnost da slabiji uspije je, naravno, manja. Je li se mi sad nadamo kako možemo iznenaditi u Kupu Hrvatske? Čujte, svih osam sastava koliko će igrati u Makarskoj se nada.

Square je i u Kupu težak raspored. Naime, u četvrtfinalu ga čeka domaćin, Novo vrijeme.

- Mene veseli što igramo protiv domaćina jer ćemo igrati pred punim tribinama, u odličnom ambijentu i to će i nama, bez obzira što smo gosti, biti poticaj. Što reći o suparniku, domaćinu? Stanje na tablici, njihovi rezultati ove sezone govore o njihovoj kvaliteti. Imaju odličnog mladog trenera.

Prije dvije godine se također završnica Kupa Hrvatske igrala u Makarskoj. Square je tada preko drugoligaša, Porto Tolera i Kijeva, stigao do finala i ogleda sa zagrebačkim Nacionalom, prvim favoritom od kojeg je izgubio sa 4:0.

- Prije dvije godine smo imali kvalitetniju ekipu, veću širinu. Meni se osobno sviđa završni turnir s osam momčadi. Kad je toliko sudionika završnice, eto prilike da i neki u tom trenutku slabiji dođu do turnira, a što se redovito i događa. Evo, sad će sigurno jedan drugoligaš igrati u polufinalu budući se parovi slažu po koeficijentu uspješnosti klubova u posljednjih nekoliko sezone. Jedno iznenađenje je dovoljno da se sve okrene na drugu stranu, pa umjesto da igraš s ovim, igraš s onim. Eto, da nije Petrinjčica izbacila Uspinjaču, ili da se Futsal Dinamo nije dogodio ovaj previd protiv Vrgorca, imali bi u četvrtfinalu na papiru lakšeg suparnika. Ovako nas čeka Novo vrijeme.

Cvjetković je neki dan otpuhao 27. svjećica na rođendanskoj torti (rođen je 28. veljače 1990. godine). Prije osam godina je imao debi u 'crveno plavom' dresu u Prvoj hrvatskoj ligi. Bio je mladi reprezentativac Hrvatske, skupio je i nekoliko nastupa za A reprezentaciju. Bio je prije dvije godine s reprezentacijom u Brazilu, na pripremama kad su gosti bili Makedonci te nedavno u gostima protiv Češke. Ozljeda ga je spriječila da nastupi i u Nizozemskoj.

- Presretan sam već što sam na širem popisu izbornika.

Kad je Square bio drugoligaš, Cvjetković je pola sezone proveo u Nacionalu. Vratio se kad se u Gospinom polju slagala momčad za povratak u Prvu ligu.

- Nismo uspjeli te sezone, ali jesmo iduće.

U povratničkoj sezoni među prvoligašima Square je otišao do finala Kupa Hrvatske u kojem je pred prepunim Gospinim poljem poražen od Split Tommyja. Čim smo spomenuli tu završnicu, mrak mu je pao na oči.

- Isključen sam u polufinalu protiv Nacionala, kojeg smo izbacili na penale, i to tri minute prije kraja utakmice zbog drugog žutog kartona kojeg sam dobio zbog krive izmjene. Nemojte mi nište govorit.

Godinu poslije, 2015., opet su igrali finale. Ovaj put u Makarskoj. Nacional je bio bolji sa 4:0.

- Jest Nacional bio tada bolja momčad, kvalitetnija, favorit na papiru, i jesu nas dobili uvjerljivo, ali tko je gledao tu utakmicu zna kako smo mi bili bolji na početku, ali, nismo uspjeli pogoditi i kažnjeni smo za promašaje. Nema tko nije istaknuo, bili ste bolji prvo poluvrijeme… Nacional je uz dosta sreće došao do tog uspjeha. Poslije smo s njima igrali u polufinalu doigravanja za prvaka te izgubili. Međutim, više prilike za uspjeh smo imali u Kupu jer tu se igra jedna utakmica. Tu možeš iznenaditi.

U vitrinama dubrovačkog kluba je jedan trofej. Naslov pobjednika Kupa Hrvatske 1998. godine. Od tada se čeka na novi. Četvrtfinale između domaćina, Novo vrijeme i Squarea igra se u Makarskoj u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati. 
 

27. travanj 2024 02:42