StoryEditorOCM
OstaloANKETA ŽUPSKOG PORTALA ZUPCICA.HR

NAJBOLJI SPORTAŠI ŽUPE DUBROVAČKE Maro Joković, Iva Oberan te judoke Župe dubrovačke

Piše PSD.
31. siječnja 2017. - 17:44

U organizaciji Župskog portala - Župčica (zupcica.hr) održan je 4. Izbor najboljih sportaša Župe dubrovačke. Odluku o najboljima u protekloj godini, donijeli su istaknuti sportski djelatnici, bivši sportaši i predstavnici sportskih klubova članovi žirija čiji su izbori svakodnevno objavljivani na portalu, te kao jedanaesti član žirija - čitatelji portala putem Facebook ankete. Nagrade i priznanja najboljima uručene su danas na prijemu kod Općinskog načelnika Silvija Nardellija. Uz načelnika, prijemu je bio nazočan i pročelnik Jure Marić, nagrade je u ime portala zupcica.hr uručio i Nikša Duper.

Žiri je najboljima u 2016. proglasio judašicu Ivu Oberan, vaterpolistu Mara Jokovića, dok je nagrada za najbolji klub pripala Judo klubu Župa dubrovačka.

U izboru za najbolju sportašicu Iva Oberan članica Judo kluba Župa dubrovačka je dobila najveći mogući broj bodova – 53, te je uvjerljivo osvojila titulu Najbolje sportašice Župe dubrovačke u 2016.godini. Drugo mjesto je pripalo njezinoj klupskoj kolegici Petrunjeli Pavić s 22 boda, a treće triatlonki Madi Žeravica s 14 bodova. Iva Oberan je u prošloj godini nastavila nizati uspjehe kako na međunarodnim tako i na domaćim natjecanjima. Uz titule državne prvakinje, drugu godinu zaredom s Hrvatskom reprezentacijom osvaja medalje na Europskim prvenstvima.

U konkurenciji sportaša uvjerljivu pobjedu odnosi Hrvatski vaterpolski reprezentativac Maro Joković s 48 bodova. Drugi je lanjski laureate, automobilist Mario Barović s 32 boda, a treći mladi judaš Peri Adrian Puljić s 5 bodova. Kako su to u svojim obrazloženjima komentirali skoro svi članovi žirija, Maro Joković je u prošloj godini s Jugom osvojio sve sto se moglo osvojiti, a kao vrhunac sezone je došla nova olimpijska medalja - srebro iz Rija.

Kategoriju Najboljeg sportskog kluba Župe dubrovačke četvrtu godinu u nizu uvjerljivo osvaja Judo klub Župa dubrovačka s 40 bodova, ispred Nogometnog kluba Župa dubrovačka 32 boda i Auto kluba Župa dubrovačka koji je dobio 22 boda. Odlični rezultati članova Judo kluba Župa dubrovačka, devet medalja na državnim prvenstvima, pet na europskim kupovima, uz Ivine bronce s europskih prvenstvima doveli su klub i ove godine do titule najboljeg župskog kluba.

Žiri je proglasio i Sportski događaj godine u Župi, a to je natpolovičnom broju glasova Otvaranje i stavljanje u funkciju župske školske sportske dvorane.

26. travanj 2024 04:56