StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA/PRVA HRVATSKA LIGA (Ž)

BOD U GOSTIMA Dubrovnik uzeo dva seta Kostreni

28. siječnja 2017. - 22:50

Osvojile su odbojkašice Dubrovnika bod u Kostreni protiv istoimenog domaćina, izravnog suparnika. Iako su upisale novi poraz, deveti, tih 3:2 ulijeva nadu kako će u nastavku prvenstva biti bolje, kako bi mogle ostvariti najvažnije, izboriti ostanak u Prvoj hrvatskoj ligi.

Početak prve utakmice Dubrovnika u 2017. godini bio je za zaborav. Samo 11 poena u prvom te 15 u drugom setu. Činilo se u tom trenutku kako će priča u Kostreni završiti vrlo brzo, baš brzo. Ali, tada kreće Dubrovnik. U trećem setu su slavile s 25:23, potom dobile i četvrti s 25:20 te osigurale bod. U petom odlučujućem setu, tko će uzeti drugi bod, ekipa trenerice Mirjane Vreće je povela s 2:0. Kostrena je okrenula sa četiri poena u nizu te čuvala prednost. Držao se Dubrovnik do 7:5, ali nakon nove serije domaćina bilo je jasno kako će Kostrena upisati pobjedu i nova dva boda. Na kraju peti set 15:10 za Kostrenu.

Bod je Dubrovnik u Kostreni osvojio u sastavu: Katija Vuličević, Ora Ivanišević, Anđela Kalauz, Nikolina Tomašević, Ana Matušić, Sanja Curić, Ana Pavlović, Ivana Marinović, Đive Turajlić, Orsula Štaka, Petra Putica i Gabriela Stipanović.

Tri utakmice su do kraja prvog dijela sezone. U Gospino polje 5. veljače (18 sati) stiže Drenova, potom ide Dubrovnik u goste Brdima te na kraju dočekuje Rijeku. Sve tri ekipe su sad u gornjem domu. Možda utakmica s Brdima bude super važna. Naime, Dubrovnik je sa šest bodova i dalje na začelju. Azena Velika Gorica, koja je pretposljednja, također je uzela bod u gostima (poraz 3:2 od Zadra) te ima dva boda više. Kostrena i Zadar su peti odnosno šesti s po 14 bodova, dok su Brda četvrta sa 16 bodova. Drenova (25 bodova i utakmica manje), Olimpik (25 bodova) i Rijeka (21 bod i utakmica manje) su daleko ispred. Četiri prvoplasirane ekipe će igrati za veći rang i doigravanje za prvaka, a plasirani od petog do osmog mjesta će igrati za ostanak. Ne prenose se bodovi osvojeni protiv ekipa s kojima se neće naći u skupini drugog dijela sezone.

27. travanj 2024 03:10