StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

POLA IH U ČETVRTFINALU, POLA U REPASAŽU Tko su prvi četvrtfinalisti?

2. siječnja 2017. - 21:30

Lujo Jurišić, Mario Benić, Aldin Sarić, Tomislav Vodopija, Davorin Krešić, Tomislav Odak Blasco, Denis Hasanović, Almir Sarić, Nikša Krešić, John Daničić, Marin Žanetić i Emir Spahić su igrači Cavtata, prve momčadi koja je izborila četvrtfinale Zimskog malonogometnog turnira 'Sveti Vlaho', koji se igra u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Cavtat je u prvoj utakmici turnira u 2017. poslao u repasaž Caffe bar Mirakul.

Cavtat je poveo u 2. minuti pogotkom Denisa Hasanovića, koji je odlično tukao s 9, 10 metara. Na 2:0 Cavtat je otišao u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Nakon kornera je Emir Spahić, jedan od najboljih nogometaša u povijesti, koji su ponikli u Lapadu, aktualni reprezentativac BiH i igrač bundesligaša, HSV-a, bio na pravom mjestu - na drugoj stativi – te zakucao loptu u mrežu. Početkom nastavka Tomislav Odak se našao u zagrljaju suigrača. Čestitali su mu na pogotkom s  kojim je Cavtat poveo s 3:0. Ipak, nije bilo nezanimljivo u završnici. Pobrinuli su se za to Baldo Cicijelj, koji je dvije minute i 13 sekundi prije kraja postigao prvi pogodak za Caffe bar Mirakul i Joško Vuličević, koji je drugi pogodak postigao minutu i 4 sekunde prije kraja. Caffe bar Mirakul je u preostalom vremenu imao tri neuspješna pokušaja (Joško Vuličević 34 sekunde prije kraja, Borna Tikvica 10 sekundi prije kraja i Mateo Vodopić 3 sekunde prije kraja). Naravno, imao ja nakon 3:0 prilike i Cavtat, pogotovo kad je Caffe bar Mirakul zaigrao na sve ili ništa, u završnici povukao vratara iz igre.

Cavtat će u četvrtfinalu u srijedu, 4. siječnja igrati protiv pobjednika u kojem se sastaju Klaoma i Elita Mokošica, dok će Caffe bar Mirakul na teren već u utorak, 3. siječnja. U repasažu ga čeka Caffe bar Puls.

Konoba Koloseum je druga momčad koja je izborila četvrtfinale. S 3:1 je dobila Caffe bar Ludwig te će u srijedu, 4. siječnja za polufinale igrati protiv uspješnijeg iz ogleda u kojem se sastaju Caffe bar Laura Celtic bar Belfast.

Konoba Koloseum s dva hrvatska malonogometna reprezentativca (Maro Đuraš i Hrvoje Cvjetković). Caffe bar Ludwig se s time nije mogao pohvaliti. Na kraju dva razlike u utakmici u kojoj su sva četiri pogotka potpisali igrači Konobe Koloseum.  Tri je postigao Antonio Dragić, a jedan Frano Mrđen s tim što je Dragić, strijelac prva dva pogotka za svoju momčad, nakon vodstva 3:0 u nastojanju da spriječi napad Caffe bara Ludwig zatresao udarcem glavom svoju mrežu. Prije autogola Caffe bar Ludwig je imao kazneni udarac, ali se nakon udarca Antonia Stjepovića sa šest metara zatresla stativa, a ne mreža Konobe Koloseum za koju su uz Đuraša, Cvjetkovića, Mrđena i Dragića igrali Mario Biočić, Ivan Pavlina, Ivan Šakota, Ivo Caput i Nikola Nikić (nedostajali su Darko Stanić, Damjan Šulić i Marko Kusovac).

Caffe bar Ludwig će u repasažu u utorak, 3. siječnja igrati protiv Fast fooda Riva Slano.

Konoba Tomislav je treći četvrtfinalist. Uspjela je to unatoč tome što je Elita Mokošica imala vodstvo 3:0 (Domagoj Ljubišić, Marko Papac i Paulo Vukić) i 4:2 (Miho Miljanović i autogol Pero Papac za 3:2 do kraja prvog poluvremena, a u trećoj minuti nastavka Marko Papac za 4:2). Treći pogodak Konoba Tomislav je postigla 5 minuta i 33 sekunde prije kraja (Miho Miljanović). Elita Mokošica je 4 minute i 57 sekundi prije kraja bila u sjajnoj prilici, dvojica igrača su izašla sami pred vratara Matu Borasa, ali Pero Papac nije pogodio. Isti igrač je 3 minute i 38 sekundi prije kraja tukao iskosa, ali opet nije pogodio okvir gola. Potom dva puta dvoboj Pero Opušić - Ivan Knežević, ali oba puta vratar Elita Mokošice izlazi kao pobjednik. Minuti i 29 sekundi prije kraja Pero Opušić je imao udarac s 10 metara nakon petog akumuliranog prekršaja Elita Mokošica, ali je pucao preko gola. Sedam sekundi poslije ista situacija na drugoj strani. Nakon petog akumuliranog prekršaja Konobe Tomislav loptu na deset metara je namjestio Matej Perović, ali njegov udarac zaustavlja Mate Boras. Konoba Tomislav je minutu prije kraja povukla vratara iz igre te uspjela izjednačiti, i to sedam sekundi prije kraja. Pero Opušić je pronašao Lea Bogdanovića te su o pobjedniku odlučivali kazneni udarci, a tu je odlučila tek treća dodatna serija. Pero Opušić je pogodio, a Mate Boras zaustavio udarac Antonia Smrdelja, koji je pogodio u trećoj seriji te potom u prve dvije dodatne serije. Opušić je bio siguran u prvoj seriji te potom u sve tri dodatne. Maro Papac je pogodio u prvoj za Elitu Mokošica, a u drugoj Paulo Vukić. Za Konobu Tomislav u drugoj seriji kaznenih udaraca siguran je bio Leo Bogdanović, a u trećoj Niko Grbešić.

Konoba Tomislav za koju igraju nogometaši Slavena i Konavljanina u četvrtfinalu će u srijedu, 4. siječnja igrati protiv pobjednika utakmice Caffe bar Puls – Caffe bar Mirakul, koja se igra u utorak, 3. siječnja kada će Elita Mokošica u repasažu igrati protiv Kalome.

U posljednjoj utakmici dana na pogodak se čekalo 17 minuta. Tada je Adnan Aganović uspio zatresti mrežu Celtic bara Belfast. Pobjedu Caffe bara What's Up potvrdio je minutu i 58 sekundi prije kraja sjajnim udarcem Hasan Kacić. Četvrtfinale je Caffe bar What's Up izborio u sastavu: Frano Palfi, Boris Raić, Hasan Kacićm Željko Dadić, Adnan Aganović, Lukša Cvitanović, Davor Bender, Renato Mihaljević, Antun Paviša, Joško Atijas, Kiko Smoljko i Alen Turuk.

3. KOLO
Ponedjeljak, 2. siječnja (ogled neporaženih sastava, igra se kup sustav s repasažom, drugi poraz znači ispadanje, pobjednik ide u četvrtfinale):
Cavtat – Caffe bar Mirakul 3:2, Konoba Koloseum – Caffe bar Ludwig 3:1, Elita Mokošica – Konoba Tomislav 4:4/nakon kaznenih udaraca 9:10, Celtic bar Belfast – Caffe bar What's Up 0:2.

REPASAŽ
Utorak, 3. siječnja
(tko izgubi, ispada, pobjednik ide u četvrtfinale), 17 sati: Fast food Riva - Caffe bar Ludwig, 17.40 sati: Caffe bar Puls - Caffe bar Mirakul, 18.40 sati: Caffe bar Laura - Celtic bar Belfast, 19.30 sati: Kaloma - Elita Mokošica.

ČETVRTFINALA
Srijeda, 4. siječnja, 17 sati:
Cavtat - pobjednik Kaloma/Elita Mokošica, 17.50 sati: Konoba Koloseum - pobjednik Caffe bar Laura/poraženi Celtic bar Belfast/Caffe bar What's Up, 18.40 sati: Konoba Tomislav - pobjednik Caffe bar Puls/Caffe bar Mirakul, 19.30 sati: Caffe bar Whats's Up - pobjednik Fast Food Riva Slano/Caffe bar Ludwig.

POLUFINALA
Četvrtak, 5. siječnja, 17 sati:
pobjednici prva dva četvrtfinala, 18 sati: pobjednici trećeg i četvrtog četvrtfinala

Turnir završava u petak, 6. siječnja. Utakmica za treće mjesto se igra u s početkom u 17 sati, a finale u 18.30 sati.
 

26. travanj 2024 15:51