StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

AEDIUM IMA DRŽAVNU PRVAKINJU I TRI MEDALJE Barbari zlato i srebro, Andrei bronca

14. studenog 2016. - 22:07

Barbara Janičić je državna kadetska prvakinja u paru. I Badmintonski klub Aedium je među klubovima osvajačima zlata na državnom prvenstvu. Janičić je uspjeh ostvarila igrajući s Irom Misir, članicom Velike Gorice, od koje je izgubila finale u pojedinačnoj konkurenciji. Dakle, Janičić je na kadetskom prvenstvu Hrvatske, natjecatelji do 15 godina, osvojila dvije medalje, zlato i srebro. U pojedinačnoj konkurenciji je finale izborila s tri pobjede.

Boje Aediuma branila je još Andrea Vlašić, koja je u pojedinačnoj konkurenciji poražena na startu od Ire Martinuš iz zagrebačkog Medvedgrada 1998., ali je osvojila brončanu medalju u parovima, i to nastupajući s Lunom Šaban iz Medvedgrada 1998.

Prvenstvo je održano u organizaciji Badmintonskog kluba Aedium u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka. Nastupilo je 16 igračica i 13 igrača (prvak Borna Vajda, član Međimurja, koji je bio najbolji u muškim parovima s klupskim suigračem Lukom Črepom, a slavio i u mješovitim parovima igrajući s Irom Martinuš) iz šest klubova iz Čakovca, Novske, Velike Gorice, Zagreba i Dubrovnika.

Badmintonski klub Međimurje iz Čakovca je osvojio tri zlata, Velika Gorica dva te po jedno Medvedgrad 1998. i Aedium, koji je ukupno osvojio tri medalje (zlato, srebro i broncu) pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana. Inače, kad se gleda ukupan broj medalja, najviše uspjeha su imali članovi Medvedgrada 1998., koji su osvojili osam medalja (zlato, srebro i šest bronci). Potom, šest medalja Velika Gorica (dva zlata, tri srebra i jedna bronca), pet medalja Međimurje (tri zlata i dvije bronce), tri medalje Aedium, dvije medalje Zagreb Maksimir (srebro i bronca) te jednu medalju Novska (bronca).

26. travanj 2024 19:30