StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS/ETTU CUP

DVA DANA EUROPSKOG PING PONGA Tomislav Japec: 'Uvijek sam težio igrati u klubu koji ima ambicije boriti se za vrh'

29. listopada 2016. - 11:07

Subota od 14 sati te nedjelja prijepodne rezervirana je u dubrovačkoj Sportskoj dvorani za stolni tenis. Libertas Marinkolor je domaćin skupine 'C' drugog kruga ETTU Cupa. Ugostit će izraelski Yoroni Givatayim, slovački Vydrany i turski Istanbul BBSK. Prva dva mjesta vode dalje, u treći krug.

Libertas Marinkolor je nositelj i kao takav je bio slobodan u prvom krugu. Prošle sezone je prvi put uspio izboriti treći krug zauzevši na turniru drugog kruga, kojem je također bio domaćin, drugo mjesto.

- Igramo s prvakom Izraela, prvakom Slovačke i doprvakom Turske. Izraelci su po rejtingu odmah iza nas, dakle, mi i oni smo nositelji skupine. Dalje idu dvojica. Na papiru bi mi i Izraelci trebali ići dalje, ali nisu ni preostale dvije ekipe loše. Bit će teže nego smo mislili – istaknuo je Tomislav Japec, 32-godišnji Zabočanin, od ove sezone igrač Libertas Marinkolora (na slici drugi s lijeva, s njim Roko Tošić te Miho Simović i Neven Juzbašić).

Kako je dubrovački sastav bio slobodan u prvom krugu ETTU Cupa, iza njega je samo pet mečeva u HEP Hrvatskoj Super ligi, a tu je bez greške. Dobio je svih pet uz samo tri izgubljene partije.

- Tek je početak sezone. Trenutačno smo u dobroj formi iako će najvažnije biti pravi krajem sezone - naglasio je Japec.

'Pituri' najavljuju korak naprijed ove sezone u oba natjecanja. Zadnje dvije godine su bili doprvaci Hrvatske, a u ETTU Cupu su prošle godine ostvarili svoj najveći uspjeh.

- Ove godine smo jači. Došli smo Roko Tošić i ja, tu su Neven Juzbašić i Miho Simović. Sad imamo širinu na klupi te ako se slučajno tko ozlijedi, imamo zamjenu, a to prošle sezone Libertas Marinkolor nije imao. Naravno, što se tiče ETTU Cupa, tu će, kao i uvijek, trebati imati malo sreće sa ždrijebom.  Igrao sam u dosta klubova. Uvijek sam težio igrati u klubu koji ima ambicije boriti se za vrh. To mi je uvijek bilo na prvom mjestu. Tako je bilo i ovaj put nakon razgovora s Marinkom Matulovićem, kad sam čuo njegova razmišljanja, ciljeve… - zaključio je Japec, koji je, zanimljivo, s pet klubova slavio naslov državnog prvaka. Bio je prvak Hrvatske s Industrogradnjom, Večernjim listom (danas GSTK Zagreb) i s Dr. Časl, u Francuskoj s Hennebontom te u Sloveniji s Finea Mariborom.

RASPORED
Subota, 29. listopada, 13.40 sati: predstavljanje sudionika, 1. kolo, 14 sati, stol 1:
Libertas Marinkolor - Istanbul BBSK (Turska), stol 2: Yironi Givatayim (Izrael) – SK Vydrany (Slovačka); 2. kolo, 19 sati, stol 1: Libertas Marinkolor – SK Vydrany, stol 2: Istanbul BBSK - Yironi Givatayim.
Nedjelja, 30. listopada, 3. kolo, 10 sati, stol 1: Libertas Marinkolor - Yironi Givatayim, stol 2: SK Vydrany - Istanbul BBSK.

27. travanj 2024 05:40