StoryEditorOCM
OstaloNOGOMETNI TURNIR NA MALE BARICE 'LIBERTAS KUP'

Tko nosi 200.000 kuna iz Uvale Lapad?

Piše Tonči Vlašić Foto: Tonči Vlašić
4. listopada 2016. - 18:49

Taj Mahal Lero ili Dustra ogranak Kaštela? Prošlogodišnja bronca protiv prošlogodišnjeg srebra u velikom finalu drugog izdanja nogometnog turnira na male barice, Libertas kup, koje se igra večeras u Uvali Lapad s početkom u 21.30 sati. PGM Ragusa, prošlogodišnje zlato, zapela je u polufinalu te će ove godine igrati za broncu. Zaustavio je Taj Mahal Lero. Uzvratio joj za poraz u polufinalu prošle godine.

- Prošle godine smo izgubili od njih u polufinalu s 3:1. Tada smo bili bez Ante Daničića i Vlaha Grbešića, koji su igrali za druge – prisjetio se Joško Atijas, koji je mrežu PGM Raguse pogađao u polufinalu 2015., ali i ove godine. I dok je lani njegov pogodak bio jedini za Taj Mahal u polufinalu, a s druge strane su pogađali Darko Milanović, Vladimir Džombić i Dražen Ćavar, ove godine mu se pridružio Hasan Kacić, dok je obrana samo jednom kapitulirala (Darko Milanović za 1:1).

- Obrana je dobila utakmicu. I to je bila naša taktika, ali ne samo za utakmicu s PGM Ragusom, već i za sve utakmice što smo odigrali, a to je taktika i za finale. Agresivno u obrani. Mi ćemo tako igrati, a suparnik nek se prilagodi nama – dodao je Atijas nakon pobjedi 2:1 protiv PGM Raguse i plasmana u veliko finale.  

Ante Daničić je prošle godine igrao za Gavun Caffe bar Kolinda, kojeg je izbacio Taj Mahal, a Vlaho Grbešić je bio član Caffe bara Mirakul, koji je u četvrtfinalu izgubio od Bony Pony Kaštela, sastava koji ga sad pod imenom Dustra ogranak Kaštela čeka u finalu.

- Trebat će zbog Vlaha uzvratiti sad i njima – smije se Atijas.

Pobjednika čeka 200.000 kuna, a poraženi će dobiti četiri puta manje (50.000 kuna).

- Jesmo li ikad igrali za tako velike novce? Ne. Ja sam igrao par puta finala malonogometnog turnira u Hercegovini. Tamo je nagrada za prvo mjesto uobičajno bila 10.000 konvertibilnih maraka, a to je  40.000 kuna. Evo, to smo sad već premašili. Plasmanom u finale smo osigurali 50.000 kuna  - priča Atijas, ali i Denis Kočić te ostali igrači Taj Mahal Lero. Gledali su drugo polufinale u kojem je Dustra ogranak Kaštela deklasirala sa 6:0 Beach bar Cool Caffe bar Leonardo.

- Iznenađujuće loše su na terenu stajali Splićani. Što znamo o suparniku u finalu? Prošle godine u finalu, sad opet. Pojedinačno, poznamo Legčevića, koji je igrao za GOŠK… Ma, znaš, svatko svakoga može dobiti, i to je draž ovog turnira na male barice i zato je zanimljivo – naglasila je dubrovačka ekipa uoči velikog finala.

- Mi smo iz Kaštela. Većinom smo rekreativci i većinom igramo turnire na 'male branke'. Ima u nas u Kaštelama nekoliko jakih turnira, i ova ekipa to u većini slučajeva osvaja. Prava smo ekipa. Tri, četiri godine se družimo. Ima nas par starijih, koji pomognu više savjetom, mladi vuku – priča Ante Radman. On je jedan od starijih. Igrao je prošle godine finale.

- Ha, izgubili finale te ove godine stigli jači. Dvojica su novih igrača u odnosu na prošlu godinu, Robert Vinko Pavičić i Joško Sunara. Trebali su igrati za nas i prošle sezone, ali su igrali za druge ekipe, Pavičić za Beach bar Cool Caffe bar Leonardo, Sunara za Opet zvone stara zvona… Ove godine smo stigli s njima dvojicom. Cijelo vrijeme smo govorili kako ćemo igrati finale i evo nas u finalu. Ha, ove godine je u finalu 100.000 razloga više da dobijemo nego lani… 200.000 kuna je veliki novac, pogotovo za nas. Došli smo u Dubrovnik zabaviti se, ali, nećemo se lagat, došli smo i osvojiti tih 200.000 kuna. Tj., kad smo došli, cilj je bio otići što dalje. Sad kad smo u finalu, da, cilj je uzeti te novce. Igramo protiv iskusne ekipe, koja cijeli svoj život igra balun. Kutija šibica je, kad su u pitanju malonogometni turniri, turnir broj jedan u državi, a tu je i Torcida kup. Nagrada za prvo mjesto na Kutiji šibica je koliko ja znam 60.000 kuna, a na Torcida kupu 30.000 kuna. Kad sam prošle godine rekao da se u Dubrovniku igra turnir na male barice gdje je nagrada za pobjednika 100.000 kuna, malo tko mi je vjerovao – kaže Radman te nastavlja:  

- Nikad nismo igrali za 200.000 kuna i da vam pravo rečem, ne znam kako ćemo se osjećati kad počne finale i krenemo igrati utakmicu, a ulog je 150.000 kuna, koliko je razlika između nagrada za prvo i drugo mjesto.

Igrači Taj Mahal Lera hvale organizaciju. Nisu mogli, a ne spomenuti kako je organizator osigurao tenisice sa čepovima te se moglo igrati i po kiši. Što kažu Kaštelani?

- Sve pet, sve je bolje nego prošle godine. Šteta što je kiša uništila četvrtfinalni i polufinalni dan, ali vjerujem kako neće padat za vrijeme finala. Lani smo imali podršku svojih navijača s tribina. Najavili su kako stižu i na ovogodišnje finale. Prošle godine su na finalu bile pune tribine, i pamtit ću to, iako smo izgubili, dobili smo veliki pljesak s tribina. Jest, izgubili smo tada finale, ostali bez 50.000 kuna, međutim, spoznaja kako je publika prepoznala da smo dobra ekipa, da smo dobro igrali, te nas je nagradila pljeskom pa je bilo nekako lakše kad smo već izgubili – naglasio je Radman.

Finalni dan u Uvali Lapad počinje u 19 sati utakmicom za treće mjesto (PGM Ragusa - Beach bar Cool Caffe bar Leonardo). U 20 sati je humanitarna aukicija, a u 21.30 sati kreće veliko finale. Tko će osvojiti 200.000 kuna?

27. travanj 2024 03:44