StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U JUDU

Četvrta medalja s velikih natjecanja za Ivu Oberan!

19. rujna 2016. - 12:18

Sve je počelo u Bugarskoj, potom se nastavilo u BiH, Finskoj te sad u Španjolskoj. Iva Oberan je u svoju riznicu medalja pospremila i četvrtu medalju s velikih natjecanja, prvu u juniorskoj konkurenciji nakon tri u kadetskoj. Sve četiri su osvojene u ekipnom dijelu velikih natjecanja. Prvo je prošle godine uzela s reprezentacijom srebro na Europskom kadetskom prvenstvu, zatim srebro na Svjetskm kadetskom prvenstvu. Ove godine osvojila broncu na Europskom kadetskom prvenstvu, a sad broncu na Europskom juniorskom prvenstvu.

Hrvatske juniorke su u Malagi u borbi za broncu dobile Italiju s 3:2, a jednu od tri pobjedu ostvarila je upravo članica Judo kluba Župa dubrovačka. Prije toga Hrvatska je dobila Gruziju, izgubila od Francuske te u repasažu dobila Tursku te otišla na Italiju.
Oberan, koja je još uvijek kadetkinja, prije dva dana je u pojedinačnom dijelu juniorskog EP-a ostvarila dvije pobjede i dva poraza te zauzela sedmo mjesto. Sad s reprezentacijom nove pobjede i medalja oko vrata. Kad se zna kako je pobjedama doprinjela tom uspjehu, nema sumnje, kako njenoj sreći nema kraja.

26. travanj 2024 04:51