StoryEditorOCM
AutomobilizamTREĆA BRDSKA AUTO UTRKA SEZONE

KOTOR TROJICA U OBJEKTIVU Dubrovnik Racing i Župa dubrovačka ‘iskopali’ ratne sjekire! 

4. lipnja 2018. - 00:27

Župa dubrovačka je ‘zakuhala’, te Dubrovnik Racing ne spava mirno. Točnije, skočio mu je živac te je prvenstvo Hrvatske na brdu super zanimljivo. Uz dubrovački klub, branitelja naslova, te župski, koji je novu sezonu dočekao u daleko jačem sastavu, Mario Barović i Deni Kmetović nisu više sami, tu je još i Zanatlija, ali teško će ona do prve i(li) druge pozicije. Dubrovnik Racingu je uoči početka sezone cilj bio naslov na kružnim utrkama, brdo su mislili staviti po strani, čak se posvetiti više nastupima izvan granica, ali kad je Župa dubrovačka posegnula za pojačanjima, opet su ‘mobilizirali’ sve snage. Dubravko Čikor, legendarni automobilist, danas prvi čovjek Dubrovnik Racinga, opet je uzeo papir u ruke, te računa, gleda kako što bolje složiti kockice, a sve kako bi zadržao ‘kantu’ prvaka na brdu u svojim prostorijama.

Natjecanje na brdu je odvozilo prve tri od ukupno osam stanica ovogodišnjeg prvenstva. Dubrovnik Racing najbolji na Sljemenu, Župa dubrovačka u Skradinu, a u Kotoru opet Dubrovnik Racing.

- Prvi smo u poretku klubova nakon tri utrke. Imamo 203 boda. Druga je Župa dubrovačka sa 176 bodova, dok je Zanatlija u prve tri utrke skupila 161 bod. Dakle, imamo 27 bodova više – istaknuo je Dubravko Čikor,a potom o pojedinačnim uspjesima Dubrovnik Racinga na trećem brdu sezone.

- U klasi 1 prvi je bio Romano Radić, a drugi Maroje Batina. U klasi 2 prvi Maro Franić, a u klasa 3 Stijepo Manenica. Zatim, u klasi 8 prvi Ante Alduk, a drugi Žarko Knego. U klasi 15 prvi Tamas Tomscany, a drugi Mato Milković te u klasi 20 prvi Laszlo Szasz. Imali smo uspjeha i u CEZ-u. U grupi A prvi je Ante Alduk, a drugi Žarko Knego, a u grupi D/E prvi Laszlo Szasz. Inače, pojedinačno, što se tiče prvenstva Hrvatske nakon tri utrke u grupi N vodi Maro Franić s 58,5 bodova, a treće mjesto dijele Stijepo Manenica i Romano Radić s po 43,5 boda. U grupi A vodi Ante Alduk sa 74 boda, a u grupi E1 drugi je Tamas Tomscany s 57 bodova, sa 4 boda manje od vodećeg Denisa Niševića iz Župe dubrovačke – zna sve Čikor.

Župa dubrovačka u Kotoru? Nišević je bio prvi u E1 17, Deni Kmetović prvi u E1 14, a Marijo Barović prvi u E1 11. Druga mjesta su od članova župskog kluba zauzeli Ivan Petrušić u E1 14, te Ivan Jaranović u E1 15. Nišević i Barović nisu uzeli puni plijen jer je Dubrovnik Racing povukao svoje snage iz tih klasa. Nastupila je u Kotoru i Ragusa Racing. Valja istaknuti kako je Ivan Sentić bio drugi u N2.

Četvrta utrka Prvenstva Hrvatske na brdu vozi se na Malačkoj 9. i 10. lipnja. Župa dubrovačka sprema odgovor Dubrovnik Racingu, i ne samo na brdu. Sad je i njoj naslov prvaka na krugu zanimljiv. Već slaže kockice kako ‘zagorčati život’ na krugu Dubravku Čikoru i ekipi te ih ostaviti bez željenog naslova s kojim bi stigli do nove Zlatne plakete. 

26. travanj 2024 19:33