StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

NOA KODŽAGA Sjeo prvi put u karting s Rotax motorom i odvezao se u Super Finale!

3. travnja 2018. - 13:55

Noa Kodžaga, najbolji novak u kartingu protekle sezone u Hrvatskoj (član Auto kluba Dubrovnik Racing je u svojoj prvoj sezoni stigao do naslova doprvaka Hrvatske), nastupio je proteklih dana na prvoj utrci Rotax Max Challenge na Adria International Raceway u Italiji.

Riječ je o europskom dijelu prvenstva svjetskog natjecanja u kartingu s Rotax motorima. Ukupno je šest kategorija (MicroMax, MiniMax, Max Junior, Max Senior, DD2 i DD2 Master), a 10-godišnji Dubrovčanin je nastupio u Rotax MicroMax-u, i to mu je bilo prvi put da je vozi taj tip motora.

Na kraju, u konkurenciji 41 vozača iz 19 država u svojoj kategoriji, Noa je uspio izboriti ulazak u Super Finale, zauzevši 27. mjesto u ukupnom poretku.

- Sam ulazak u Super Finale ovako jakog natjecanja je veliki uspjeh i iznenađenje, jer se na ovu utrku išlo isključivo zbog prikupljanja iskustva i pripremu za predstojeće Prvenstvo Hrvatske, koje počinje utrkom u Novom Marofu 14. i 15. travnja – istaknuo je Kerim Kodžaga, Noin otac.

Rezervirao pobjedničko postolje
U sezoni 2017. Noa Kodžaga je u klasi '3B-Mini Kart' na svih dvanaest utrka bio na pobjedničkom postolju (devet puta drugi i tri puta treći) ovojivši na kraju naslov doprvaka Hrvatske. Osam utrka je održano u Hrvatskoj, dvije u Sloveniji te dvije u Italiji. 

Kodžaga je za 2017. dobio priznanje Hrvatskog auto i karting saveza za najboljeg početnika u kartingu te za najboljeg natjecatelja do 10 godina u klasama '3A' i '3B'. Zahvaljujući njemu Auto klub Dubrovnik Racing je u ukupnom poretku klubova u kartingu zauzeo sedmo mjesto.

26. travanj 2024 12:14