StoryEditorOCM
AutomobilizamDUBROVAČKI VJESNIK NA FESTI HRVATSKOG AUTO I KARTING SAVEZA

MARIJO BAROVIĆ Župljanin je dobitnik Zlatne kacige, ali i automobilist sezone!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
28. siječnja 2018. - 02:50

Uzeo je na početku svečanosti u zagrebačkom Westinu Zlatnu kacigu, a na kraju je uzeo i krunu najuspješnijeg automobiliste sezone. Između te dvije velike nagrade Marijo Barović, prvo ime Župe dubrovačke, bio je na pozornici preuzeti pokale za naslov državnog prvaka na krugu u grupi '1', državnog prvaka u kronometru, pobjednika klase 3 na krugu, klase 4 na kronometru te za drugo mjesto u klasi 6 na brdu.

- Presretan sam jer sam od danas u društvu jednog Nika Pulića i Dubravka Čikora, osvajača Zlatne kacige. Čikor je jedini koji je iz naših krajeva osvojio Zlatnu kacigu na krugu – rekao je još nakon zadnjeg brda sezone Barović, a na kraju svečanosti u Westinu istaknuo kako je ponosan i na činjenicu kako nije jedini nagrađeni iz Auto kluba Župa dubrovačka te što je osim Denija Kmetovića i Ivana Tomičića na svečanosti u Zagrebu nagrađen i Klub, koji je bio treći u kronometar vožnjama.

- S tim baš nisam zadovoljan. Moglo je bit i bolje. Lani smo imali dva pokala za klub. Mogao sam i ja bolje. Imao sam nezgodu, ozlijedio se te propustio zbog toga dvije brdske utrke te tako ostao bez prilike osvojiti naslov državnog prvaka i na brdu – podsjetio je.

Međutim, i bez naslova na brdu, Barović je bio sjajan. Nikad bolji. Župa dubrovačka ima najuspješnijeg automobilistu sezone! 

Naj, naj 2017. iz ruku Dragana Serdena
Dragan Serden iz Rijeke dubrovačke, predsjednik Odbora za auto sportove HAKS-a, osim što je dodijelio priznanje Mariju Baroviću za najuspješnijeg automobilistu sezone, nagradio je i najuspješniju vozačicu te najuspješnijeg juniora. Te nagrade su dobili Iva Damarija, članica Auto kluba Pula Rovinj Ivan Juranić, član AKK Petar Klepac. 

26. travanj 2024 09:02