StoryEditorOCM
AutomobilizamAUTOMOBILIZAM

NAGRADA DUBROVNIKA - MEMORIJAL 'ŽELJKO ĐURATOVIĆ' Na treningu najbrži Pereković

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. listopada 2017. - 23:30

Najbrži na subotnjim treninzima bio je Domagoj Pereković, član Zanatlije. U Mitsubishi Lancer Evo IX stazu od Komolca do Brgata dugu 3260 metara, uz prosječni nagib 5,56 posto, prošao za 1:31.234. Drugu najbolju vožnju na treningu imao je Istvan Kavecz. Član Dubrovnik Racinga je u BMW-u E90 V8 3.5 bio samo 5,2 stotinke sekunde sporiji od Perekovića. Treće vrijeme je ostvario Bojan Juranić, član Auto kluba 'Petar Klepac'. Vozeći Renault Clio 2.0 Sport zaostao je 3,374 sekunde…

Ukupno 66 vozača nastupilo je na subotnjim treninzima međunarodne Nagrade Dubrovnik – Memorijal 'Željko Đuratović', posljednje utrke Prvenstva Republike Hrvatske na brdskim stazama, koja se održava u organizaciji Auto kluba Dubrovnik Racing. Osim za Prvenstvo Hrvatske na brdu dubrovačka međunarodna brdska utrka boduje se i za prvenstvo povijesnih vozila, zatim Regije Jug (Dalmacija), ali i Prvenstvo Crne Gore.

Uoči dubrovačkog brda klupski je sve riješeno. Auto klub Dubrovnik Racing je novi (stari) prvak. Kako mu je to treći uzastopni naslov prvaka Hrvatske dobit će novu Zlatnu plaketu, a kako mu je to treća Zlatna plaketa, dobit će i Dijamantnu, a nju do danas nije dobio niti jedan klub u povijesti hrvatskog automobilizma. Ukupno je pet pojedinačnih naslova državnog prvaka na brdu: dvije kategorije i tri grupe. U Dubrovniku se odlučuje samo o prvaku u grupi E1.

Ante Alduk je prvak Hrvatske u grupi 'A', a Laszlo Szasz je prvak u kategoriji II. Obojica su članovi Dubrovnik Racinga. U kategoriji I prvak je Domagoj Pereković iz Zanatlije, a u grupi 'N' Saša Radola iz No Tractiona.

Dvije bodovne utrke voze se u nedjelju, 8. listopada. Prva na stazi Komolac - Brgat počinje u 12 sati.

25. travanj 2024 18:36