StoryEditorOCM
ŠibenikDo 25. travnja

Nova vizura jugoistočnog djela grada: počinje uređenje komunalne infrastrukture na Vidicima

Piše šibenski.hr
22. siječnja 2021. - 09:54

Ovih dana započinju radovi na uređenju i izgradnji komunalne infrastrukture na području gradske četvrti Vidici. Kroz program gradnje komunalne infrastrukture u 2021. godini Grad Šibenik osigurao je sredstva za uređenje pripadajućih prometnica oko crkvice sv. Mare u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Tim povodom, od ponedjeljka 25. siječnja na snagu stupa privremena prometna regulacija.

U sklopu navedenih radova izgradit će se dvije ceste unutar UPU-a stambene zone Bioci - sv. Mara. Obuhvat uključuje gradnju samih prometnica s armiranobetonskim potpornim zidovima i sustavom oborinske odvodnje te izgradnju javne rasvjete. Također, rekonstruirat će se ulica Put sv. Mare do ulaza u prostore tvrtke Zeleni grad d.o.o. Ti radovi uključuju rekonstrukciju kolničke konstrukcije s novim sustavom oborinske odvodnje, izgradnju nogostupa, javne rasvjete i DTK mreže.

Na navedenom području radove će izvesti i tvrtka Vodovod i odvodnja d.o.o., koja će rekonstruirati kanalizacijsku i vodovodnu mrežu.

Zbog navedenih radova u razdoblju od 25. siječnja do 25. travnja 2021. godine neće biti moguće prometovati dionicom od križanja ulica Stjepana Radića i VIII. dalmatinske udarne brigade do križanja s Ulicom Put Bioca (zgrade Euroherca d.d.). Kako bi se osigurao pristup i funkcioniranje tvrtki koje se nalaze na tom potezu, radovi će se izvoditi u dvije faze i u dogovoru s predstavnicima tvrtki.

Svi navedeni radovi predmet su zajedničke javne nabave. Odabrana je tvrtka Sarađen d.o.o. kao najpovoljniji ponuditelj te je potpisan trostrani sporazum o financiranju između Grada Šibenika, Vodovoda i odvodnje d.o.o. i tvrtke Vidici d.o.o.

Završetkom radova na izgradnji komunalne infrastrukture, te radova na obližnjoj stambeno-poslovnoj zoni, taj će jugoistočni dio grada Šibenika dobiti potpuno novi izgled.

27. travanj 2024 01:02