Visoka kategorija

(Places) by Valamar

Piše Mišel Kalajžić/Sponzorirani sadržaj
Foto Valamar/Slobodna Dalmacija
21. prosinca 2023. - 11:58

Nakon Hvara i Makarske, Valamar je u austrijskom Obertauernu otvorio novi hotel zasnovan na PLACES konceptu. Još je 2021. godine Valamar uspješno lansirao lifestyle brend [PLACES] otvaranjem prvog [PLACES] hotela u Starom Gradu na Hvaru. Nakon samo godinu dana otvoren je i drugi hotel pod istoimenim brendom, DALMACIJA [PLACESHOTEL] u Makarskoj. Ta iskustva pokazala su se pozitivna i sada ih primjenjuju i u svojem najnovijem hotelu u Austriji.

– Lifestyle hoteli posljednjih su godina trend u svjetskom hotelijerstvu jer su usmjereni prema stvaranju jedinstvenog iskustva boravka i pomicanju granica tradicionalnog poimanja hotelijerstva. Lifestyle hoteli u fokus stavljaju jedinstveni doživljaj i autentičnu uslugu, odnosno interpretiraju ono što je najvrjednije u destinaciji i na taj način privlače moderne putnike, prvenstveno "milenijalce", koji posebno vrednuju jedinstvena iskustva, susrete s ljudima sa sličnim afinitetima, prirodne namirnice i jela, te očuvanje prirode i ekološku održivost. Valamarov lifestyle brend [PLACES] namijenjen je gostima koji traže slobodu izbora, moderan dizajn i autentično iskustvo destinacije, uz puno poštovanje prema prirodi i okruženju. Prilikom dizajniranja [PLACES] hotela korišteni su održivi materijali i procesi – ističe Davor Brenko, viši potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamaru.

Dnevni budžet

Valamar je u [PLACES] hotele uveo brojne inovacije u području hotelijerstva i ugostiteljstva. Jedna od značajnijih posebnosti [PLACESHOTELA] je [PLACESFLEXI] ponuda, koja gostima pruža potpunu slobodu uživanja u restoranskoj ponudi u ritmu koji im najviše odgovara. Gosti prilikom prijave u hotel dobiju određeni dnevni budžet za potrošnju tijekom ručka ili večere u hotelskom restoranu, što im je uračunato u cijenu boravka. Ako su zbog bilo kojeg razloga propustili ručak ili večeru, gosti taj određeni dnevni iznos mogu bilo kada iskoristiti u restoranu ili u hotelskim barovima, a ono što ne potroše taj dan mogu po svojoj želji prebacivati u idući.

Kako ističu u Valamaru, već u prvim mjesecima otvaranja HVAR [PLACESHOTELA] zabilježili su odličnu zainteresiranost i popunjenost objekta, a komentari gostiju bili su više nego pozitivni. Iste rezultate zabilježili su i nakon otvaranja DALMACIJA [PLACESHOTEL] u Makarskoj. Svaki je [PLACES] hotel jedinstven i gostima pruža priliku za upoznavanje lokalnog načina života svoje destinacije.

Kako su uopće došli na ideju pokretanja brenda [PLACES] unutar Valamar grupe? Brenko naglašava da je razvoj novog proizvoda ili usluge temelj budućeg rasta poslovanja. Valamar kontinuirano inovira, razvija i nadograđuje proizvode i usluge, u čemu sudjeluje cijela organizacija pod vodstvom funkcije za razvoj novih proizvoda i usluga. Kreiranje novog brenda [PLACES] strateška je odluka temeljena na trendovima u hotelijerstvu, novim zahtjevima tržišta i promjenama u očekivanju gostiju, dok su inovativne usluge i ponuda u [PLACES] brendu rezultat znanja, iskustva i inovativnosti Valamar tima.

Značajan je događaj za Valamar, kako smo već naglasili, primjena [PLACES] koncepta u prvome hotelu izvan Hrvatske, u austrijskim Alpama, i to na 1600 metara nadmorske visine. Novi OBERTAUERN [PLACESHOTEL] okružen je planinama čiji se vrhovi izdižu do čak 2300 metara nadmorske visine. Riječ je o nekadašnjem hotelu Marietta, smještenom u Obertauernu, jednoj od najpopularnijih austrijskih destinacija za zimske sportove. Za hotel kažu da spaja modernu estetiku i tradicionalni alpski šarm u kojem će svaki gost pronaći nešto za sebe i osjetiti pravu posebnost prirode. [PLACESROOFTOP], smješten na samom vrhu hotela, nudi lounge zonu s terasom i predivnim pogledom na Alpe, a u [PLACESHANGOUT] gosti mogu uživati u opuštenoj atmosferi i uz hitove DJ-a.

Posveta Beatlesima

Nakon cjelodnevnog skijanja, gosti se mogu opustiti u unutarnjim zonama hotela, [PLACESSPA] & [PLACESPOOL], koji nude mirnu, opuštajuću oazu. U novom hotelu bit će zastupljene sve posebnosti [PLACES] hotela, od adrenalina do opuštanja, ali prilagođene uvjetima moćnih Alpa i popratnim zimskim radostima. Posebna je zanimljivost da će novi [PLACESHOTEL] u Austriji imati unikatnu posvetu – Beatlesima! Bit će to jedinstveni hommage "velikoj četvorici", koji nije nastao slučajno. Naime, u hotelu su izloženi originalni bubnjevi Beatlesa, koji svjedoče o nezaboravnom trenutku iz 1965. godine, kad su u tadašnjem hotelu Marietta održali svoj jedini (neslužbeni) koncert u Austriji tijekom snimanja njihova filma "Help", na što su u Valamaru posebno ponosni.

Brend [PLACES] by Valamar namijenjen je gostima koji traže slobodu izbora, moderni dizajn i autentično iskustvo destinacije, a sve to uz maksimalno poštovanje prema prirodi i okruženju u kojem se hotel nalazi.

– Tržište turističke industrije postalo je zasićeno, a briga za prirodu i okoliš te destinacije koje poštuju načela održivosti globalni su trend. Takva osviještenost iznimno je vidljiva i kod naših gostiju u [PLACES] hotelima. U ovom najnovijem hotelu, kao i u svim našim drugim objektima i destinacijama, osobitu pažnju posvećujemo održivosti. Stoga [PLACES] hoteli nisu iznimka – u njima ne koristimo jednokratnu plastiku, razvrstavamo otpad, a sva električna energija koju koristimo dolazi iz obnovljivih izvora. Naime, svjetska turistička industrija snažno se okrenula konceptu održivosti, stoga smo i mi u Valamaru prepoznali taj trend kao budućnost turizma. To su prepoznali i naši gosti, koji su oduševljeni ponudom i koji su i sami povećali interes za očuvanjem prirode i okoliša. Održivi turizam i održivost destinacija iz godine u godinu postaju sve važniji element turističke ponude. Kao dio strategije održivosti, Valamar kontinuirano ulaže u obnovljive izvore energije, zaštitu prirodnih resursa, djelatnike i destinacije u kojima poslujemo – ističe Brenko.

– Iz hotela se lako stiže do brojnih skijaških staza koje se nalaze u blizini, sa snježnim pokrivačem koji traje od studenoga do svibnja, što destinaciju čini atraktivnom za sve zimske aktivnosti – naglašava viši potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamaru. Od posebnosti u OBERTAUERN [PLACESHOTELU] Brenko ističe dvije usluge:

– Za najbolji doživljaj snježnih radosti dostupna je usluga "Destination Insider", savjetnik za najbolji doživljaj destinacije, rezervaciju mjesta u školi skijanja, kao i za gastronomsku ponudu i usluge prijevoza, koja nudi mogućnost najma skijaške opreme direktno u hotelu, uz spremište te trgovinu s vrhunskom opremom, a koja omogućuje gostima bezbrižan zimski odmor. Posebnost je i "Snow Mastermind", naš "stručnjak za snijeg", koji nudi mogućnost vođenog skijanja i sanjkanja, personalizirane savjete o skijaškoj opremi i stazama ili pak organizira dodatne aktivnosti na snijegu, kao što su noćno skijanje, skijaško trčanje il

image

Davor Brenko, viši potpredsjednik za prodaju i marketing u Valamaru

Valamar/Slobodna Dalmacija

Top poslodavac

Onima željnima kvalitetne i raznovrsne zabave i druženja, kao i opuštanja nakon skijanja, također neće nedostajati ponude i sadržaja u sklopu hotela:

– OBERTAUERN [PLACESHOTEL] nudi pregršt opcija i izvan skijaških staza, bilo da se radi o opuštanju u unutarnjem bazenu i spa-centru s unutarnjim i vanjskim saunama ili zabavi u igraonicama i multimedijalnim zonama, koje se prostiru na čak 400 četvornih metara. Hotelski restoran i bar nude međunarodne, lokalne, američke i azijske specijalitete spravljene na jedinstven način. Na samom vrhu hotela nalazi se [PLACESROOFTOP] bar i lounge zona s terasom. S osmog kata pruža se predivan pogled na snijegom pokrivene Alpe, a u [PLACESROOFTOP] baru i lobby zoni gosti se mogu prepustiti après-ski atmosferi uz izvrsnu glazbu i povremene nastupe DJ-a u sklopu glazbenog programa SOUNDS OF [PLACES].

U posljednjih nekoliko godina turistički sektor bilježi nedostatak radne snage, a taj trend nastavit će se, to je sasvim sigurno, i u budućnosti. Trenutno je svaki treći djelatnik u turizmu "uvezen", pa hotelski sektor treba naučiti upravljati u novim, izmijenjenim okolnostima poslovanja. Valamar je već duži niz godina prepoznat kao top-poslodavac u turizmu, zapošljava više od 80 posto domaćih radnika te provode mjere aktivne politike zapošljavanja "Stalni sezonac" u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. S obzirom na širenje poslovanja na zimske destinacije, Valamar svojim zaposlenicima u mjeri "Stalni sezonac" nudi mogućnost rada i u hotelima na skijalištima u Austriji, što će, vjerujemo, mnogi od Valamarovih djelatnika i iz Dalmacije prihvatiti kao zanimljiv izazov u svojoj karijeri.

Odmor u Alpama

Valamar u svojem portfelju ima još dva hotela u Austriji, a to su Valamar Obertauern Hotel 4*, idealno mjesto za obiteljski zimski odmor, te luksuzni Kesselspitze Valamar Collection Hotel 4* SUPERIOR. Valamar Obertauern Hotel 4* smješten je na mirnoj lokaciji u Obertauernu, na 1700 metara nadmorske visine. Nudi aktivan, ali i opuštajući odmor u salzburškim Alpama, te 100 kilometara skijaških staza za svačiji ukus. Hotel ima izravan pristup žičarama, koje su većinom otvorenog tipa, a svi sadržaji skijališta nalaze se u neposrednoj blizini.

Kesselspitze Valamar Collection Hotel 4* SUPERIOR prvi je Valamar Collection Hotel u Austriji, nudi ekskluzivan premium odmor i iskustvo. Valamarovi premium smještajni kapaciteti, odlična gastronomska ponuda, suvremeni spa-centri s različitim ponudama u svakom od hotela i neposredan pristup skijaškim stazama na određenim lokacijama (ski-in/ski-out) stvaraju idealan spoj za savršeni zimski odmor. U sklopu hotela uslugom Snow Experience Concierge omogućuje se aktivan odmor u popularnoj skijaškoj destinaciji. Savjetnik u sklopu hotela gostima nudi organizaciju za najbolji doživljaj destinacije, rezervaciju škole skijanja i kupnju skijaških karata, kao i preporuke za restorane, doživljaje destinacije i uslugu prijevoza.

Održivi razvoj

– U našem poslovanju predani smo ekološkoj održivosti i poštovanju okoliša te svega onog što destinaciju čini posebnom i autentičnom. Valamar [PLACES] hoteli dizajnirani su i izgrađeni u skladu s načelima održivog razvoja te uz poštovanje prema prirodi i tradiciji, uz očuvanje lokalne flore i korištenje obnovljivih materijala. Koriste 100 posto zelene energije uz smanjenje ugljičnog otiska, uz napomenu kako je Valamar već smanjio svoj ugljični otisak za 70 posto, a 100 posto električne energije koja se koristi u hotelima, resortima i kamp-resortima dolazi iz obnovljivih izvora. OBERTAUERN [PLACESHOTEL], na primjer, grije se daljinskim grijanjem iz postrojenja na biomasu. Prešli smo s jednokratne plastike na prirodne materijale. Kontinuirano radimo na smanjenju potrošnje vode i električne energije. Podržavamo lokalnu poljoprivredu, rukotvorine i zanate, nabavljamo lokalne sastojke i namirnice te surađujemo s lokalnim dobavljačima, majstorima i umjetnicima kad god je to moguće. Oko 80 posto hotela, restorana i trgovina, uključujući OBERTAUERN [PLACESHOTEL], grije se daljinskim grijanjem iz postrojenja na biomasu. Osim što je eco friendly, hotel je prilagođen i ljubimcima pa je tako u odabranim sobama dostupan sadržaj Wow Wow Pet Friendly holiday.

27. travanj 2024 11:51