StoryEditorOCM
PelješacJEDNA OD NAJVEĆIH

KINESKI MILIJARDER VOLI LIJEPE 'IGRAČKE' Superjahta PELORUS usidrena pored svjetionika Sušac

Piše Niko Perić
Foto: Ivanka Barbić
25. kolovoza 2019. - 10:29
Već tri dana i dvije noći uz samu strmu obalu otoka Sušac usidrena je jedna od najvećih i najbogatijih jahti na svijetu Pelorus, u vlasništvu kineskog milijardera Samuela Tak Leeja. Kako je njegova imovina procijenjena na oko 3,9 milijardi dolara nije bio problem u svojoj nemaloj floti pridružiti i Pelorus koji je išao 'od ruke do ruke' milijardera. Superjahta je u čarteru i ljeta uvijek provodi po Mediteranu, ovaj put evo ih na 13 milja do Lastova.

Kako nam u telefonskom razgovoru priča svjetioničar Lukica Tomić, nitko od posade ili putnika nije svratio do svjetionika, barem da jahtu pogledaju sa zgrade nadmorske visine od 80 metara,u kojoj su trenutno iznajmljena dva potpuno opremljena četverokrevetna apartmana s prekrasnim pogledima.

Svjetioničar Lukica Tomić ističe nevjerojatnu ljepotu i liniju ove 115 metara duge jahte koju prate mnoge nepoznanice. Iako je savjet da se noću ne sidre, posada Pelorusa se oglušila. Vjerojatno im odgovara mirno vrijeme, pa mogu brzim gliserima istraživati ljepote ovog dijela Jadrana. Jahta je atraktivna i po imenima dosadašnjih vlasnika. To najbolje znaju pričati žene, poručio je svjetioničar Tomić.

Javila nam se lijepša polovica obitelji Barbić, Ivanka, supruga Marija Barbića:”E da mi je muž barem vlasnik nogometnog kluba “Chelsea”,a ne predsjednik NK “Omladinac” iz Lastova”, šaljivo se uključila u telefonski razgovor Ivanka Barbić, koja češće sa suprugom svrati na Sušac, inače se bave ribarstvom. Dostavila nam je fotografije spomenute jahte i kratko ispričala prikupljenu znatiželju o jahti Pelorus.

Izgrađena je u Njemačkoj 2003.godine za jednog arapskog bogataša, koji je prodao Romanu Abramoviču, koji je 2007.godine, ostavio supruzi Irini u brakorazvodnoj otpremnini. Jahta je za kratko bila i u vlasništvu kraljevske obitelji iz Abu Dhabija,sada u vlasništvu kineskog milijardera Samuel Tak Leea, nastavlja nam priču svjetioničar Lukica Tomić, koji gotovo svakodnevno prati plovidbe mega jahti. Iako su na jahti sigurno bogataši, Lukica izražava sumnju da ovdje na pučini, daleko od najbližeg otoka Lastova 13 nautičkih milja, nisu platili sidrenje.
08. svibanj 2024 17:21