Moskar Zabava

DODIJELJENA PRIZNANJA

ČESTITAMO! Dubrovkinja Tereza Buconić je Ponos Hrvatske!

DODIJELJENA PRIZNANJA
U Zagrebu su 14. godinu zaredom dodijeljena priznanja "Ponos Hrvatske". Riječ je o priznanju ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima, bilo da je riječ o spašavanju života, velikoj dobroti ili nevjerojatnoj hrabrosti.

Među dobitnicima nagrade "Ponos Hrvatske" je i jedna mlada Dubrovkinja, 23 - godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe "Čarolija darivanja" skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije i nemoćne osobe. Mjesečno sakupe 500-tinjak darova koje podijele.

-Jako sam ponosna na ovu nagradu. Nazočiti otvaranju rođendanskih poklona je uvijek poseban osjećaj. Rođendanske reakcije su vrlo slične i u dječjim domovima i u domovima za starije i kad imaš priliku takvo nešto doživjeti, znaš da sav trud i organiziranje imaju smisla. Za mene je ovakvo pomaganje nešto sasvim normalno jer stvarno vjerujem kako drugačije ne bi znala funkcionirati. Sve je počelo kada sam s majkom pakirala pakete za djecu iz Knina u Caritasu i kada sam poslala najdražu barbiku, nešto od srca, jer i drugi zaslužuju sreću. Čarolija darivanja je onda bio logičan nastavak te priče - rekla je Tereza Buconić koja sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.

Na svečanosti u organizaciji Udruge Ponos Hrvatske, Hrvatske radio televizije i dnevnog lista 24sata, dobitnicima je čestitala i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović istaknuvši da je posebno ponosna što se iz godine u godinu povećava broj nominiranih što potvrđuje iznimnu humanitarnu dimenziju našeg naroda, solidarnost i zajedništvo u pomoći onima kojima je najpotrebnija.
Naslovnica Zabava

Najčitanije

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Kleknuo je na Srđu i zaprosio je
Na društevnim mrežama traži se  dvoje zaljubljenih da preuzmu fotografiju romantičnog trenutka prosidbe na Srđu....
Kleknuo je na Srđu i zaprosio je

Najnovije