StoryEditorOCM
ZabavaDUBROVNIK IM JE NEPODNOŠLJIVO ZAGUŽVAN

GUARDIAN PREPORUČUJE Sveti Jakov jedna je od četiri najljepše plaže južne Europe

Piše DV/SD
5. ožujka 2018. - 09:00

Svake godine kako se približava sezona odabira odmora ljetnih destinacija, svjetski putnici razmišljaju o preporučenim i neotkrivenim mjestima gdje bi mogli uživati. Britanski Guardian svojim je čitateljima ponudio 25 plaža na kojima bi se mogli osjećati kao u raju, među kojima su i četiri hrvatske, no ne one koje se već preporučuju turistima i koje su stekle svjetsku slavu što se tiče juga Europe. Među četiri preporučene plaže je i Sveti Jakov, Posedarje nedaleko Zadra, Pupnatska luka na Korčuli i Livačina na Rabu, donosi Slobodna Dalmacija.

Za Dubrovnik Guardian piše kako je uobičajeno nepodnošljivo preplavljen turistima, no i da tridesetak minuta hoda od stare gradske jezgre postoji utočište od gužve iako se treba spustiti a i popeti natrag uz 160 stepenica, što ipak garantira da se neće baš svatko odlučiti za Sveti Jakov.

Pupnatska luka opisana je kao savršena plaža okružena šumom, bijelim pijeskom i kristalno čistim morem. Guardian je što se tiče ovakvih odabira odavno postao cijenjen od svojih čitatelja obzirom da su nam Britanci dolaze u ogromnom broju, a njihov izbor najčešće se suzi upravo na ona mjesta preporučena od ovog medija.

02. svibanj 2024 00:00