StoryEditorOCM
ZabavaSLUŠAJ NAJGLASNIJE!

Kultni nezavisni diskograf Zdenko Franjić u Art radionici Lazareti

Piše PSD.
24. siječnja 2018. - 15:14

Art radionici Lazareti s ponosom najavljuje gostovanje Zdenka Franjića, nezavisnog diskografa, izdavača, pjesnika i glazbenika i uradi-sam praktičara života, u subotu 27. siječnja u 19 sati.
Njegova kultna izdavačka etiketa Slušaj najglasnije! ove godine zaokružuje 30 godina, u kojima je Franjić ljubiteljima glazbe po prvi put predstavio cijeli niz danas vrlo popularnih bendova i solo izvođača, s dosad nekoliko stotina objavljenih naslova. Franjić nam je tako otkrio Majke, Satana Panonskog, Bambi Molesterse, Zadrugu, Messerschmitt, Kojote, Goribor, Damira Avdića, Overflow...
Osim glazbe, izdaje i knjige, a sa svim tim, kao i sa trampljenim pločama i stripovima iz cijele regije često ga se može sresti po zagrebačkim koncertima i festivalima gdje negdje sa strane stoji njegov šareni štand. Tako ćete i u našem gradu u petak 26.1. na Rock paradi u Umjetničkoj galeriji moći provršljati po izdanjima Slušaj najglasnije i Bratstvo duša (Franjićevo knjižno izdavaštvo) i pitati Zdenka što ima dobrih noviteta, ili kupiti neke klasike – možda Hali-Gali Halida? Prozu Damira Avdića, ili pjesme S.T.-a iz Goribora, strip-albume Komikaza?
A u subotu 27.1. u 19 sati u Art radionici Lazareti upoznajemo se sa Zdenkom Franjićem izdavačem, pjesnikom i lutajućim DJ-em Zdenom, pjevačem Loših dečki i Babilonaca, razgovaramo o umjetnicima čije je ploče i tekstove izdavao i izdaje, o stranoj recepciji njegovih izdanja, o rokenrolu, elektronici i eksperimentu, o životnim vrijednostima, životu na selu i gradu, zdravlju, igri i sreći.
Večer će glazbeno obogatiti Ražnja Brejnkuršlus, Mate Granfarola i Lutajući DJ Zdena.

26. travanj 2024 12:17