StoryEditorOCM
ZabavaČETVRTI VIKEND DUBROVAČKOG ZIMSKOG FESTIVALA

Dubrovački božićni koncert, Marko Tolja, razni dječji programi

Piše DV
20. prosinca 2017. - 21:09

Četvrti vikend Dubrovačkog zimskog festivala bogat je glazbenim događanjima, među kojima se ističe Dubrovački božićni koncert koji će na pozornici u Hotelu Valamar Lacroma okupitiDubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Marca Tarduea i Đela Jusića, tenore Đanija Stipaničeva i Stijepa Gleđa Markosa, zatim sopranisticu Mariju Kuhar Šoša, vokalisticu Maju Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski Dapal band, a čitav program obogatit će crtice o Božiću u Gradu povjesničarke umjetnosti Maje Nodari.

Dubrovački božićni koncert održat će se u petak, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik s početkom u 20 sati. U isto vrijeme na Brsaljama održat će se glazbeni program Dubrovnik acoustic session.
Dječji programi u Medovom parku u Pilama održat će se 21. i 22. prosinca od 17 do 19 sati.

Program Šarena zima u Uvali Lapad nastavlja se i ove subote, 23. prosinca nastupomPlesnog studija Lazareti i kreativnim programomUdruge Le Petit Festival du Theatre. Na šetnici u Uvali Lapad čut će se kolende i božićne pjesme iz radionice dubrovačke podružnice Matice Hrvatskekoju vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić te božićni koncert Dapal benda.
Žive jaslice na Stradunu upriličit će se u subotu u 17:30 sati, nakon čega će uslijediti paljenje posljednje adventske svijeće – svijeće ljubavi, ispred Dubrovačke katedrale, u 19:30 sati, kada će službu riječi predvoditi don Robert Ćibarić, župnik župe sv. Mihajla.

Glazbeni program od 19 do 21 sat naGundulićevoj poljani priredit ćeMaja Grgić i Igor Vlahušić.
U 21 sat koncert će ispred crkve sv. Vlaha održati Marko Tolja Septet.

Lijepa vijest iz središnjeg informativnog centra u Luži za sve koji traže božićne poklone je da od sutra počinje posebna božićna akcija uz kupljeni kišobran i puzzle - treći artikl je gratis - do 24. prosinca, a od 22. do 24. prosinca može se ostvariti i popust od 20% pri kupnji malih notesa Dubrovačkog zimskog festivala.
 

26. travanj 2024 23:39