StoryEditorOCM
ZabavaSOUTH POINT - DVIJE ROTE

NE PROPUSTITE ROCK SPEKTAKL Bajkeri pripremaju pravu zabavu na jugu Hrvatske

Piše PSD.
3. kolovoza 2017. - 15:01

Najbolja rock and ride zabava ovoga ljeta očekuje nas na jugu Hrvatske, točnije u Konavlima i Parku Orsula. Festival počinje idući petak, 11. kolovoza, a završava u nedjelju, 13. kolovoza.

Na festival South Point 2017. tako stižu Hladno pivo, Atomsko sklonište i Atlantida, pa će svi zaljubljenici u dobri rock moći uživati u dva dana prave zabave. Bogati glazbeni i dnevni program u organizaciji moto kluba Dvije rote provest će sve sudionike kroz čarobni dio dubrovačke obale, Konavala i magične Orsule, gdje će se uz najljepši zalazak na Jadranskoj obali i pogled na Dubrovnik napraviti velika panoramska fotografija.

'Nakon 17 godina osnivanja kluba i posjećivanja raznoraznih moto susreta po Europi vidjeli smo da se naša regija nalazi na izvrsnom mjestu koje bi uz angažman nas kao domaćina i veliku podršku lokalne uprave, turističkih predstavnika i poduzetnika mogla tijekom vremena prerasti u točku okupljanja bajkera iz šire regije. Zašto ovaj naziv? South Point po lokaciji, bajkeri su rokeri zato rock, a ride da u nazivu ima nesto bajkersko', rekao je na početku press konferencije predsjednik Moto kluba 'Dvije rote', Darko Raguž.

Potpredsjednik kluba Damir Butigan kazao je da prvi dan, 11. kolovoza počinje okupljanje motorista, ali da su pozvani svi koji voze nešto na dvije rote, bili to bicikli, skuteri, hoverboardi ili pak romobili.

'Sve što ima dvije rote ima slobodan ulaz na Orsuli preko Višnjice. Također napravit ćemo jednu fotografiju pred zalazak sunca s pogledom na Grad, a svirat će nam Atomsko sklonište koje će početi sa svirkom u osam sati, a svirali bi do deset sati, ispričao je Butigan.

No, tu nije kraj. Nakon koncerta će se formirat kolona motorista koja će se zaputit prema Šišinoj dubi. Tamo se zabava nastavlja uz DJ-a.

'Neće više biti žive svirke, ali ćemo se nastavit zabavljat do jutarnjih sati, dok ne padnemo u nesvijest', našalio se Butigan.

- Drugi dan 12.kolovoza započinje u kampu buđenjem, naravno za one što su odlučili prespavat. Potratat ćemo se kaficom, štrudelima, krafenima da nam digne malo cukar. Oko tri popodne trebali bi poći u đir po Konavlima, pa na objed. U Cavtatu smo mislili malo fermat, okrijepiti se u moru. U kamp bi se vratili oko osam ura, te bi nastavili sa moto igrama za bajkere i iza ide koncert Atlandite, Bjelouške, a na kraju veliki spektakl Hladno pivo', objasnio je Božo Simović, član organizacijskog odbora.

Upute kako doći do Šišine dube dao je Damir Butigan.

-Pravac pristupa preko Zvekovice je najjednostavniji. Skrenete na Zvekovici na drugi ulaz koji je preko puta ulaska u Cavtat i samo idete pravo. Nakon jedno pet do šest kilometara vožnje ravno naići ćete na livadu s desne strane, a i bit će putokaza, tako da će se svi uspjeti snaći' objasnio je Damir Butigan i dodao kako je tradicija na moto susretima da besplatan ulaz imaju samo oni koji voze motor s mjenjačem pa će tako biti i na ovom festivalu biti drugi dan.

'Ne morate biti bajkeri da biste se zabavili na South point rock and ride festivalu, dovoljna je samo dobra volja i pozitivna energija', poručila je ekipa bajkera.

Na koncerte su svi dobrodošli, a ulaznice će moći kupiti na ulazu na Orsulu, te ulazu u Šišine dube po cijeni od 70 kuna.

U nedjelju je ispraćaj motorista, a organizatori su već najavili novi South point dogodine i brojna iznenađanja koja, naravno, ne mogu još otkriti.

26. travanj 2024 10:15