StoryEditorOCM
ModaANA RAGUŽ, INSTAGRAM BLOGERICA

Prijateljice su mi jednom rekle da sam pravi pangeejumping

Piše Tea Stjepović
Foto: Privatna arhiva
12. travnja 2017. - 13:04

Iako sebe ne naziva Instagram blogericom, njen profil, a i broj pratitelja pričaju drugačiju priču. Njeno ime je Ana Raguž, podrijetlom je iz Mostara, a prije pet mjeseci se zbog ljubavi doselila u Zaton Veliki. Njen profil na Instagramu prati preko 13 tisuća ljudi. Ima 28 godina, prvostupnica je njemačkog jezika i filozofije, a za sebe još kaže da obožava prirodu, svu hranu i neke ljude.

Kako se Mostarka (s)našla na moru?
Iskreno, još se navikavam, i mislim da će dugo potrajati, ali olakšava mi to što stvarno oduvijek imam veliku ljubav prema Dalmaciji i moru.

Odakle ime na Instagramu 'pangeejumping' i što znači?

Nadimak pangeejumping je nastao od djevojačkog prezimena Pandžić, prijateljice su me prozvale Pandži, a onda jednom u šali su rekle, pa ti si pravi pangeejumping (bungee jumping), a valjda se odnosi na moj karakter, vesela, skakutava, blesava.

Imate preko 13 tisuća pratitelja na Instagramu, kako ste postigli toliko broj?
Trinaest tisuća pratitelja je stvarno velik broj, iskreno ne znam ni sama kako se toliko ljudi našlo na mom profilu, mislim da im se sviđa moj raznolik profil, pun boja i to što se ne držim samo jedne teme.

Je li toliki broj pratitelja stvara neki određeni pritisak i obavezu?
Ja stvarno uživam u slikanju, ne prođe dan da nešto ne uslikam, tako da mi to nije nikakav pritisak ni obaveza, dođe mi spontano, i uvijek mi padne neka nova ideja napamet..

Može li se od toga napraviti biznis?
Pa vjerujem da dosta ajmo reći svjetskih blogerica od toga i naprave biznis, u nas to još nije došlo do te mjere da se može zaraditi, ja sebe ni ne nazivam blogericom, jednostavno mi Instagram dođe kao neki ispušni ventil moje kreativnosti, a ujedno i hobi.

Čije profile rado posjećujete i pratite?
Imam stvarno dosta omiljenih profila, mogla bi nabrajati do sutra, ali evo nekih koje skoro svakodnevno preletim i koje su mom oku jako ugodni.. @siempre_sonador @vylson @dalmacija_u_silvijinom_oku @sonja_simso @karmenvukovic @andelaloncarevic @divaisback @amiepetite @josipadragun @anavi2412

Tko Vam je inspiracija?
Svi ovi profili što sam nabrojala i mnogi drugi mi dođu kao inspiracija. Instagram je stvarno mjesto na kojem se toliko toga zanimljivog može vidjeti, naučiti i upiti.

Što Vam se najviše sviđa u Dubrovniku i na ovom našem području?
More more i more. Definitivno sam zaljubljena u naše more, obalu, Dalmaciju, cijela Hrvatska je prekrasna, ima savršene plaže, toliko lijepih otoka, bogatu kulturnu baštinu i preukusnu hranu. S Dubrovnikom se još upoznajem, što sam dosad vidjela me očaralo, i vjerujem da će tako i nastaviti.

Surađujete li s poznatim brendovima?
Imala sam stvarno dosta surađivanja, uglavnom su to satovi, torbe, nakit, odjeća i šminka.. Veoma rado surađujem, jer budimo realni, koja žena ne voli poklone a zauzvrat samo moram objaviti sliku, a to bih svakako uradila, tako da meni to stvarno nije nikakav posao, nego uživam u slikanju tih detalja..od svih, najponosnija sam na suradnju s DW satovima..


Odakle crpite ideje za fotografije?
Ideje crpim upravo iz svoje svakodnevice. Imam oko za detalje, tako da vječito očima slikam..Fotografije su mi uglavnom od nekog kutka u svom stanu, preko hrane koju pripremim, odjevnih kombinacija koje nosim i prirode koju razgledam..


Što Vam je najdraži motiv?
Najdraži motiv mi je definitivno priroda. More, nebo, zalasci sunca..


Imate li najdražu fotografiju na Instagramu?
Definitivno slika s dupinom, na putovanju u Turskoj..


Što bi preporučili drugima koji se odluče voditi svoj Instagram profil, a žele postići ipak nešto više?
Pa mislim da je najbitnije da uživate u tome što radite, da se držite motiva koji vas ispunjavaju i u kojima najviše uživate, ne morate ni gledati što je trenutno IN, jer što ste više drukčiji, to ste posebniji i to će se itekako vidjeti na fotografijama i privući mnoge pratitelje.

26. travanj 2024 13:14