StoryEditorOCM
ŽupaOVO JE TEK PRVA FAZA

Započeli radovi na uređenju novog dječjeg igrališta i vježbališta u Čibači. Znate li što se još tamo planira raditi?

Piše DV
13. listopada 2023. - 16:03

Započeli su radovi na uređenju novog dječjeg igrališta i vježbališta u naselju Čibača, na zemljištu koji je Općina Župa dubrovačka namjenski kupila za ove potrebe, kao i za građevine javne i društvene namjene, odnosno dom kulture u drugoj fazi.

image

Radovi na igralištu u Čibači

OŽd/OŽd

Projektnu dokumentaciju je izradila tvrtka Proto-arch d.o.o., a cilj je bio postići maksimalnu moguću iskoristivost prostora sa što većim izborom načina korištenja samog igrališta te popratnih sadržaja koji će se ukomponirati s obuhvatnim prostorom i potrebama lokalnog stanovništva, priopćili su iz Općine Župa dubrovačka.

Igralište je planirano na način da zadovolji potrebe svih uzrasta djece i mladih, ali i ostalih stanovnika promovirajući zdraviji način života. Projekt u prvoj fazi uključuje i krajobrazno uređenje, sadnju novih stabala uz zadržavanje postojećih te uređenje cjelokupne zone. Na osnovu proojektne dokumentacije, proveden je postupak javne nabave, kao najpovoljniji ponuditelj odabrana je tvrtka Tehnogradnja d.o.o., a vrijednost radova je 237.966,87 eura.

02. svibanj 2024 16:05