StoryEditorOCM
ŽupaMJEŠTANI MLINA MOGU ODAHNUTI

Vatrogasci uklonili stari dub koji je prijetio urušavanjem i ozljeđivanjem prolaznika

Piše Ahmet Kalajdžić
3. listopada 2023. - 15:09

Nakon što su nam se obratili stanovnici Župe dubrovačke zbog problema koje već duže vremena imaju s ostacima starog duba, obratili smo se vodstvu Općine Župa dubrovačka da doznamo kad će se otkloniti opasnost loma grana i obrušavanja na nekog od prolaznika, posebno djece. Stanari ulice Dragićeva s predjela Trgoviše u Mlinima koji su nam se obratili poslali su nam, kao dokaz i potvrdu svojih zebnji poslali i fotografije starog hrasta iz kojih je bilo razvidno kako je njihova zabrinutost utemeljena. Jer, stanovnici ulice Dragićeva su ukazali i na opasnost koja postaje tim veća u slučaju vjetra ili neke druge vremenske nepogode kad raste opasnost da netko nastrada od loma grane iz cijelog stabla. Stoga su i naglasili kako je ”svakako vrlo važno da se ovaj problem riješi prije jesenskih kiša i vjetrova”.

image

Suhi dub je bio prijetnja ozljeđivanjem prolaznika

čitatelji/

Nakon nekoliko dana odgovorio nam je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić iz čijeg odgovora doznajemo kako su ”stanari još unatrag par mjeseci bili upoznati sa svim aktivnostima”, kad je ”evidentirana potreba uklanjanja predmetnog duba”:

image

Vatrogasci u akciji uklanjanja suhog duba

Općina Župa Dubrovačka/

-Ali, s obzirom na nezgodnu lokaciju tog duba, za uklanjanje smo morali anagažirati DVD Župa dubrovačka i JVP Dubrovački vatrogasci. Akcija uklanjanja je, naravno, koordinirana s poduzećem Hrvatske ceste u čijem pojasu se spomenuti dub i nalazi te je zbog sigurnosti prometa vozila i pješaka bila nužna privremena prometna regulacija na državnoj cesti D8 odnosno privremeno zatvaranje kolničke trake u smjeru Cavtata. Kako je bilo i planirano, uklanjanje je odrađeno danas te još jednom zahvaljujem i DVD-u Župa dubrovačka i JVP Dubrovački vatrogasci na besprijekorno odrađenom poslu- naglasio je pročelnik Marić.

image

Vatrogasci u akciji uklanjanja suhog duba

Općina Župa Dubrovačka/
28. travanj 2024 19:25