StoryEditorOCM
ŽupaTEŠKA SITUACIJA

Vatrogasci i mještani u Župi imali su neprospavanu noć. Stjepan Simović: Uspjeli smo odbiti frontu koja je išla prema kućama. Nadamo se kako nam vjetar danas neće stvarati prevelike probleme

Piše dv
26. srpnja 2023. - 07:55

Požar na prostoru Župe dubrovačke još uvijek je aktivan. Neprospavana je noć iza mještana i vatrogasaca koji su se svim silama trudili ugasiti vatrenu stihiju i obraniti kuće.

Stanje na požarištu komentirao je županijski vatrogasni zapovjednik, Stjepan Simović: -Noć je bila bolja od prethodne kada je požar izbio te smo uspjeli odbiti frontu koja je išla prema kućama. Na zapadnoj strani prema Buićima požar je otišao prema vrhu brda, a jutros su stigli kanaderi. Na istočnoj strani požar je krenuo prema Veljem Dolu. Najveći nam problem predstavlja vjetar koji je jutros naglo zapuhao te bi prema najavama trebala zapuhati i bura što nam ne ide u prilog. Na požarištu je oko 150 vatrogasaca, a prioritet nam je doći na vrh s cijevima kako bi ugasili požar.

Nadamo se kako će kanader danas moći napraviti više jer su jučer udari vjetra bili prejaki što je izazivalo velike turbulencije. Fronta je duga oko šest kilometara, nadamo se da ćemo ga što prije uspješno ugasiti-, zaključio je Simović.

16. lipanj 2024 05:26