StoryEditorOCM
ŽupaU ŽUPI DUBROVAČKOJ

Roditelji oslobođeni plaćanja cijene dječjeg vrtića za vrijeme trajanja donesenih mjera

Piše DV
25. ožujka 2021. - 14:44

Radi sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19, tijekom razdoblja trajanja mjere privremeno je zatvoren Dječji vrtić Župa dubrovačka, tj. isti radi u režimu stalnog dežurstva.

Po prijedlogu općinskog načelnika Silvia Nardellia, roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija djeca tijekom mjeseca ožujka nisu pohađala vrtić, oslobađaju se obveze plaćanja mjesečnog sudjelovanja u financiranju cijene vrtića.

Roditelji djece koji su korisnici Dječjeg vrtića Župa dubrovačka, a čija su djeca tijekom mjeseca ožujka pohađala vrtić platit će mjesečno sudjelovanje u financiranju cijene vrtića proporcionalno vremenu korištenja.

Ovakav model primjenjivat će se za čitavo vrijeme trajanja ovakvog režima rada.

Podsjetimo, Općina je usvojila i pronatalitetnu mjeru vezanu za pogodnosti plaćanja cijene dječjeg vrtića za obitelji s više djece.

Od utvrđene cijene dječjeg vrtića (550,00kn), za drugo dijete cijena je umanjena za 20% (440,00 kn), za treće dijete cijena je umanjena za 50% (225,00 kuna) dok je za  četvrto i svako sljedeće dijete cijena vrtića besplatna.

Mjera se primjenjuje od 1. siječnja 2021.

19. travanj 2024 04:00