StoryEditorOCM
ŽupaSITNO ODBROJAVANJE

Radovi se privode kraju, djelatnici na obuci, a saznali smo i kada se otvara novi župski trgovački centar

Piše Anđelka Kelava
14. siječnja 2023. - 15:38

Radovi na gradnji novog župskog trgovačkog centra približavaju se kraju. Prema neslužbenim informacijama prve kupce Kaufland će primiti potkraj veljače. U tijeku su finalni radovi i sve je spremno da Župa uz Lidl, Pevex, Metro, Konuzum i Solin Građu za nešto više od mjesec dana dobije još jedan trgovački lanac. Kupcima će na raspolaganju biti objekt s prodajnom površinom od 2.200 četvornih metara. Centar ima prizemlje i kat visine oko 12 metara, a uz prateće sadržaje imat će i ugostiteljski objekt, a kupcima će biti na raspolaganju 163 parkirališna mjesta na otvorenom.

Prema dostupnim informacijama interes za rad u novom župskom centru je dosta veliki, a posebno među Župljanima. Radnici su trenutačno na obuci u gradovima u kojima već postoji ovaj trgovački centar.

Inače, vlasnik trgovačkih lanaca “Lidl” i “Kaufland” je njemačka “Schwarz grupa”, a od kada su stigli u Hrvatsku 2006. godine, “Lidl” broji 106 trgovina i dva logistička centra s 3200 zaposlenika, a “Kaufland” 44 poslovnice i 3200 zaposlenika.

Posebno dobre poslovne rezultate zabilježili su 2021. godine. Prodaja im je porasla za 6,6 posto te je dobit od 125.3 milijarde eura 2020. godine, porasla na 133.6 milijardi eura. Prema nekim pokazetiljima i 2022. godina za Kaufland je bila iznimno uspješna. Vlasnik kompanije je Dieter Schwarz, najbogatiji Nijemac i jedan najbogatijih ljudi na svijetu s imetkom većim od 40 milijardi eura, a za njega je zanimljivo da ni slučajno ne istupa u javnosti. Rođen je i živi u Heilbronnu, gradu sa 100 tisuća stanovnika. Poznat je po lokalnim ulaganjima u obrazovanje, znanost i istraživanja.

23. travanj 2024 17:33