StoryEditorOCM
ŽupaOPĆINSKO VIJEĆE ŽUPE DUBROVAČKE

Profesorica Fani Perun i Zaklada 'Antun Miloslavić' ovogodišnji župski laureati

Piše Anđelka Kelava
Foto: Branka Mumal
20. svibnja 2019. - 20:35
Ovogodišnji dobitnici nagrade Općine Župa dubrovačka su profesorica Fani Perun i Zaklada 'Antun Miloslavić'. Odlučeno je to na sjednici Općinskog vijeća održanoj danas u Srebrenom. Profesorica Perun već je dulje vrijeme aktivna na polju kulturnih događanja u Župi dubrovačkoj bez obzira što živi u Trogiru.
- Fani Perun zaista promovira Župu u najboljem svjetulu. Kroz svoje pjesme i predstave na najbolji način čuva jezik i običaje ovoga kraja uključujući mlade naraštaje u svoje projekte. Radi to s ljubavlju, ali i velikim odricanjem s obzirom da petkom nakon nastave sjedne u auto i dođe na probe. Odradi probe sljedeća dva dana nakon čega putuje nazad kako bi u ponedjeljak bila spremna posvetiti se učenicima na svom radnom mjestu - stoji između ostalog u obrazloženju prijedloga za javno priznanje.
Drugi ovogodišnji župski laureat je Zaklada 'Antun Miloslavić'. Oporukom osnivatelja Antuna Miloslavića pok. Luka od listopada 1977, godine određeno je da se od većeg dijela imovine osnuje Zaklada čija bi svrha bila unapređenje uvjeta života i opće dobrobiti Župe dubrovačke. U proteklih osam godina aktivnog djelovanja Zaklada je ostvarila niz humanitarnih i drugih potpora stanovništvu župskog kraja. U suradnji sa Općinom radi se na projektu uređenja kuće pokojnog Antuna Miloslavića, a s ciljem realizacije projekta Kulturno-infromativnog centra 'Antun Miloslavić', koji bi nakon realizacije projekta obavljao djelatnost iz područja kulture i obrazovanja.
27. travanj 2024 05:34