StoryEditorOCM
ŽupaIZGRADNJA GROBLJA DUBAC

Potpisan ugovor s Texo Gradnjom d.o.o

Piše Ahmet Kalajdžić
Foto: Željko Tutnjević
14. listopada 2016. - 17:44

Tvrtka Texo Gradnja d.o.o iz Mlina najpovoljniji je ponuditelj u postupku javne nabave kojeg je Općina Župa dubrovačka izabrala za izgradnju južnog potpornog gabionskog zida i drugu fazu potpornih zidova unutar obuhvata groblja Dubac, za što je predviđeni rok za izgradnje godinu dana.

Ukupna je vrijednost radova iznosi 10,579 milijuna kuna + PDV, dok će usluge građevinskog i geodetskog nadzora obavljati Institut IGH d.d. Ugovorena vrijednost nadzora iznosi 186 tisuća kuna + PDV a na samom su gradilištu u tijeku radovi na četiri potporna zida unutar obuhvata groblja. Izvođač tih radova je Georad d.o.o. iz Makarske, a radovi su započeti lipnja ove godine uz rok dovršetka u lipnju 2017.godine.

Inače, radovi na Groblju Dubac se nastavljaju prema planu i kreću radovi unutar obuhvata groblja, a Općina Župa dubrovačka uskoro raspisuje i natjecaj za nove javne nabave. Trenutačno je u tijeku i postupak javne nabave za izgradnju pristupne ceste od JTC odnosno državne ceste D-8 do obuhvata Groblja Dubac. Procijenjena je vrijednost radova 6 milijuna kuna a otvaranje ponuda po natječaju bit će 25. listopada uz rok dovršetka od šest mjeseci.

19. travanj 2024 11:42