StoryEditor
ŽupaŽUPA DUBROVAČKA

OSIGURANA SREDSTVA ZA IZRADU PROJEKTA Uskoro dogradnja Osnovne škole Župe dubrovačka, popravlja se ograda oko školskog dvorišta

Piše dv
20. studenog 2020. - 15:09
Osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije glede dogradnje Osnovne škole Župe dubrovačka
Na temelju nedavno potpisanog Sporazuma između Općine Župa dubrovačka i Dubrovačko neretvanske županije osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije dogradnje Osnovne škole Župe dubrovačka na zemljištu koje je Općina već ranije otkupila od privatnih vlasnika- izvijestili su medije iz općine  Župa dubrovačka te naveli kako je nakon provedenog postupka javne nabave, danas (petak 20. listopada) potpisan ugovor o izradi Idejnog projekta dogradnje Osnovne škole Župa dubrovačke. Završetak izrade idejnog projekta očekuje se do kraja tekuće godine, a već sljedeće godine planira se izrada glavnog izvedbenog projekta.

image
Župa dubrovačka -
Za postojeći sustav videonadzora škole i školskih prostora dogovoren je jednostavniji pristup ovlaštenim djelatnicima Policijske postaje Gruda
Općina Župa dubrovačka


Jedna od točaka spomenutog Sporazuma odnosi se na postavljanje kliznih vrata na ulazu u zonu škole te postavljanje i popravke ograde oko školskog dvorišta kao i pojačanu kontrolu korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole, a što u cijelosti financira Općina Župa dubrovačka.
Važno je napomenuti kako se navedeni radovi financiraju temeljem preporuka Vijeća za prevenciju kriminaliteta i narušavanja javnog reda na području Općine Župa dubrovačka, a vezana su za probleme koji se odnose upravo na probijanja ograde školskog dvorišta, kidanje zaštitnog lanca na ulazu na parking i ostala oštećenja školske imovine.

Na temu povećanja sigurnosti učenika osnovne škole te o mogućnostima što veće razine prevencije i pravodobnog djelovanja svih službi održano je više sastanaka s ravnateljem Osnovne škole Župa dubrovačka, gosp. Antonom Jurkićem i načelnikom Policijske postaje Gruda, gosp. Matkom Klarićem, a nakon obilaska same zgrade škole kao i svih vanjskih prostora dogovoren je hitan popravak ograde, dodatna regulacija parkinga kao i postavljanje dodatnog videonadzora u svrhu pojačane kontrole korištenja školskog dvorišta i parkinga koji je u vlasništvu škole.

Za postojeći sustav videonadzora škole i školskih prostora dogovoren je jednostavniji pristup ovlaštenim djelatnicima Policijske postaje Gruda što bi također trebalo dati rezultate u prevenciji ali i sankcioniranju kriminaliteta i narušavanja javnog reda.


 
loading...

Izdvojeno

02. prosinac 2020 23:16