StoryEditorOCM
ŽupaStalo se na kraj vandalima

Novi ležeći policajci u Župi, usporivače brzine ne može se zaobići

Piše Anđelka Kelava
9. lipnja 2023. - 12:20

U tijeku je uređenje pješačkog prometa na dionici lokalnce ceste od Spomen obilježja u Mandaljeni do raskrižja s državnom cestom D8. Radovi se izvode sukladno izrađenoj projektnoj dokumentaciji i suglasnosti MUP-a, a nakon provedenog postupka javne nabave kao najpovoljniji izvođač je odabrana tvrtka Atis d.o.o.

Ovi radovi obuhvaćaju implementaciju novih tehničkih rješenja horizontalne i vertikalne signalizacije, uređenje i obnovu postojeće signalizacije te izvođenje uzdignutih pješačkih prijelaza odnosno usporivača. Završetkom radova će se demontirati svi postojeći usporivači na ovoj dionici.

Ova nova tehnička rješenja trebala bi konačno zaustaviti prebrzu vožnju prometnicama oko Osnovne škole Župa dubrovačka.

Premda su u ulici Dragovoljaca domovinskog rata i i na glavnoj cesti i prije bili postavljeni ležeći policajci, nažalost vandali bi ih u kratkom vremenu uništili i nisu služlli svojoj svrsi.

Nov usporivači brzine puno su efektniji, a da bi ih savladao, vozač zaista mora drastično usporiti, na oko 20 kilometara na sat.

Usto se protežu preko cijele ceste pa ih se nikako ne može zaobići. Žarko crvena boja čini ih zamjetnim i danju i noću. Roditelji župske djece su oduševljeni novim rješenjem jer su ovi novi ležeći policajci mnogo bolje rješenje od prijašnjih “ležećih policajaca”, a dodatan “plus” daju onima koji ispunjavaju “2 u 1” funkciju pa su na prometnici montirani kao uzdignuti pješački prijelaz.

18. travanj 2024 11:33