StoryEditor
ŽupaOPĆINA ŽUPA DUBROVAČKA

NAČELNIK NARDELLI: Ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja

Piše dv
20. ožujka 2020. - 12:12
Načelnik općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli naglašava kako je u ovim izvanrednim okolnostima osigurano funkcioniranje svih potrebnih službifotoarhiv HANZA media
Općina Župa dubrovačka obavještava sve građane da vodstvo Općine i Stožer civilne zaštite Općine Župa dubrovačka djeluju sukladno naputcima Nacionalnog stožera i Vlade RH:

Obzirom na sve mjere i preporuke koje smo donijeli još jednom napominjemo da se se sve informacije mogu dobiti putem elektroničke pošte (opcina@zupa-dubrovacka.hr) i telefona (020/487-470, 020/486-005) kao i putem web stranice Općine Župa dubrovačka (www.zupa-dubrovacka.hr).

Općinski načelnik Silvio Nardelli naglašava kako je u ovim izvanrednim okolnostima osigurano funkcioniranje svih potrebnih službi (Općina, DVD, Komunalno društvo, Dječji vrtić, Civilna zaštita, TZ) u sklopu rada Stožera civilne zaštite te se sve aktivnosti odrađuju sukladno dnevnom razvoju situacije.

Posebno se naglašava kako će u narednim danima situacija biti još teža i jedino vlastitim odgovornim ponašanjem možemo pomoći sebi i svojim bližnjima stoga opet apeliramo na građane da se pridržavaju uputa i preporuka na razini države (preporuka o zaštiti od virusa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i objava Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te drugih relevantnih izvora i nadležnih tijela koja sudjeluju u suzbijanju epidemije), a preventivno i mjera izolacije u cilju zaštite ne samo sebe već i svojih obitelji, susjeda, prijatelja i ostalih građana.

Sve starije, nemoćne i potrebite osobe na području Općine Župa dubrovačka molimo da se u slučaju potrebe za dostavom osnovnih životnih potrepština jave u Općinu Župa dubrovačka na tel. 020/487-470 u vremenu od 07-15 h ili DVD-u Župa dubrovačka na broj tel. 020/486-005 od 07-20h. Dostavu će vršiti volonteri/članovi Civilne zaštite uz poštivanje svih mjera zaštite.

Molimo građane da se pridržavaju mjera i uputa, a među ostalim i zabrane odlaganje glomaznog otpada na svim odlagalištima na području Općine Župa dubrovačka. U slučaju krajnje nužde reciklažna dvorišta u Dubrovniku i Mokošici rade po uobičajenom rasporedu, a o mogućim promjenama u radu javnost će biti pravodobno obaviještena.
I ova kao i ostale mjere uvodi se preventivno u cilju zaštite građana ali i djelatnika od nepotrebnog izlaganja rizicima zaraze.

Najvažnija poruka je svakako ostanite doma i izbjegavajte bilo kakve nepotrebne aktivnosti i javna okupljanja jer to je najbolji način suzbijanja širenja zarazne bolesti uzrokovane korona virusom te zaštite svih nas.

 
#ŽUPA DUBROVAčKA, NAčELNIK SILVIO NARDELLI, #CORONAVIRUS
loading...

Izdvojeno